uvijek na mreži

VIDEO: Afrodizijak na tanjuru, radionica ŠKMER-a

ŠKMER i ove godine sezonu tečajeva za amatere i bonkuloviće četvrtkom započinje radionicom jela od tartufa uz chefa Željka Nevena Bremeca. U međuvremenu, pogledajte video s lanjske radionice ako se pripremaju, kombiniraju s tjesteninama, mesnim i ribljim jelima, pa i u slasticama.

U videu pogledajte krem rižot od crnih tartufa, tjestenina a la Istriana, puretina s tartufima, svinjski filet u umaku i s pireom od tartufa i povrća, te pjenicu od čokolade, tartufa i maslinovog ulja.

Tartufi, ta opojna vrsta jestivih gljiva koja raste po zemljom i koja snaži libido, rastu pod zemljom, a specijalno obučeni psi tragači najčešće će ih naći najčešće uz korijenje hrasta, bukve, topole, vrbe i brijesta. Uglavnom budu od veličine trešnje do jabuke, no ponekad se pronađe i znatno veći primjerak poput slavnog Zigante Milleniuma od 1310 g. Najcjenjeniji su bijeli tartufi s ograničenih područja Istre i Italije. Crni tartufi su nešto rasprostranjeniji, no i dalje vrlo cijenjeni u kulinarstvu, a kod nas se mogu pronaći diljem obale, neki kažu i u okolici Sinja.

Planirana jela za radionicu 7. listopada 2021.:

gurmanska peciva s tartufima

fuži s pršutom i tartufima

tartuf pjenasti pire s jajem

steak s umakom od tartufa

riblji filet s kozicama i tartufima

burger s kremom od tartufa

čokoladni mousse s “kickom”tartufa

Cijena tečaja je 450 kuna. Uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr 

Komentiraj