uvijek na mreži

VIDEO: Premijera spota “Živila nan jubav”, godišnjica mjuzikla “Naša bila štorija” i Severinin rođendan u istom danu!

Nakon što je kućna verzija pjesme “Štorija” iz poznatog mjuzikla “Naša bila štorija” izazvala odlične reakcije publike, tim mjuzikla pripremio je novu poslasticu – spot pjesme “Živila nan jubav”! 

Što može biti ljepše od toga kada se na isti dan slavi treća godišnjica premijere mjuzikla “Naša bila štorija”premijera spota “Živila nan jubav” iz mjuzikla i Severinin rođendan? Taj 21. travnja zauzima posebno mjesto u srcima cijelog tima “Štorije”.

Mjuzikl “Naša bila štorija” u izvedbi Severine, Gorana Karana, Danijele, Giuliana, Tedija Spalata, Stefana Kokoškova, Mirelle Meić i Zorice Bučić premijerno je bio prikazan na splitskim Gripama 21. travnja 2017. godine. Ta predivna splitska priča o zabranjenoj ljubavi dvoje mladih, koje su autori Goran Karan i Nenad Ninčević, prožeta je predivnim melodijama koje su odmah očarale publiku. I zato je, nakon snimanja kućne verzije pjesme Štorija, došla ideja o spotu za pjesmu “Živila nan jubav” iz mjuzikla, čija je premijera baš danas, 21. travnja. A riječi pjesme toliko su pozitivne i prepune ljubavi da su idealne za ovo vrijeme koje je toliko nesigurno i nepredvidivo. 

Željko Petreš napravio je spot od kadrova s izvedbi mjuzikla iz Splita Zagreba, a Goran Karan nije mogao sakriti svoje oduševljenje:

Dragi ljudi, malo kad je bilo bolje vrijeme da vam se obratimo starim splitskim pozdravom – zdravi i veseli bili! S velikim zadovoljstvom vam predstavljamo spot za pjesmu “Živila nan jubav” iz mjuzikla “Naša bila štorija”. Veliki dio ovog spota snimljen je na praizvedbi mjuzikla u Splitu, jedne čarobne noći prije točno tri godine. Prepune Gripe, naboj premijere i izvrsna atmosfera osjećaju se u svakom kadru. Scena pršti pozitivnom energijom. Pjevači, glumci i plesači su udahnuli životnu radost u svaku riječ, pokret i zvuk. Vidjet ćete sjajnu ekipu “Naše bile štorije” u punoj akciji – Severinu, Giuliana, Danijelu, Tedija Spalata, Stefana Kokoškova, Mirellu Meić i Zoricu Bučić, kao i glumce Joška Ševu, Andreu Mladinić, Ivu Perkušića, Đanu Kuzmanić i Luku Čerjana te redateljicu Ninu Kleflin. S nama su bili i majstori svirači – Vagabundo band u sastavu Ivica Blašković, Remo Cartagine, Ivan Korunić, Ivan Ercegović, Zdenko Mamić, pokojni Žare Siriščević, kao i pojačanja Nikša Bratoš, Igor Popeskić te Jelena Mihaljević uz četvero sjajnih pjevača – Fudo Brnas, Bubi Pavelić, Nataša Mirković i Darija Hodnik-Marinković. Plesali su nam sve rođeni plesači: Mateja Ivanković, Karla Ileš, Ilona Cvitić, Tina Walme, Mario Vrbanec, Karlo Topolovec i Dejan Jakovljević, a na koreografiju Dejana Jakovljevića. Tu divnu splitsku noć obilježio je i Severinin rođendan pa ćete vidjeti i Đovu i Ivana kako joj na pozornicu nose poklon – Svetoga Duju od krokanta. Redatelj Željko Petreš, uz snimak splitske predstave, napravio je izvrstan kolaž s nastupa koje smo imali pred punim dvoranama u Zagrebu u Ciboni, Ljubljani u Tivoliju i Mariboru u Taboru. Moram priznati da mi se grlo stislo kada sam gledao i slušao spot, toliko mi je divnih stvari krenulo kroz krvotok. A najviše – lipota i zahvalnost. Kakva uspomena! I zato vam, lipi moji, i u ime cile Štorije poklanjamo jedan pravi naš domaći valcer, da ga plešemo, da nam piva i da nam drži u srcu najvažniju stvar u životu. I zato – živila nam jubav!

P. S. valcer, pleše se uz refren:

… moj Marjane, moj Jadrane

i lipi Splite moj

plavo more, sunca sjaj

na svitu ti si raj …

Komentiraj