uvijek na mreži

VIDEO: Tonči Huljić u novom zvuku ekstremnih emocija!

Tonči Huljić predstavlja svoju novu pjesmu Mare luda. Potpuno novi zvuk dubokih emocija ujedno je i prvi najavni singl koji najavljuje CD naziva Inamorana što znači zaljubljena.
“Radi se o neplaniranom albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu”, priča Huljić.

Upravo su ekstremne emocije ono što i pjesma Mare luda pobuđuje u svakom slušatelju. Rađena je u obliku dalmatinske šansone, a u prvi plan stavlja emociju uz minimalnu upotrebu instrumenata, tek klavir i violinski orkestar.
“Tekst je rađen na tvrdom splitskom velovaroškom narječju koje je sastavljen talijanizama, frankofonije te turskog i staro splitskog-domaćeg jezika. Iako možda neće svi razumjeti tekst, itekako će razumjeti emociju koju pjesma prenosi. U ovoj pjesmi treba uživati kao kad slušate klasičnu talijansku kanconu i ne razumijete o čemu se pjeva, ali dobro osjećate emociju o kojoj se pjeva”, nastavlja Tonči.
 Iako je pjesma atipična za današnje standarde, Huljić je odlučio upravo za nju napraviti i spot iz jednostavnog razloga ljepote same pjesme.
“Nekad ne treba raditi spotove samo na pjesme na koje pretendirate da budu hitovi, jer onda ovakve ostanu u zapećku, a ja sam htio baš s njom najaviti i novi album čiji izlazak planiram za par mjeseci kao i sve ono što slijedi u ovoj godini: to je prvo Misa Mediteràna – ujedno i prva pop misa na svijetu. Radi se o koncertnom spektaklu koji datira iz 17., 18. i 19. stoljeća, kada su mise bile uobičajene,  a danas se rijetko rade.”

Misa Mediteràna bit će na latinskom jeziku, a specifična je po tome što je to pop crossover misa s puno mediteranskog obilježja. Ako sve bude prema planu ideja je da ima dva pretpremijerna prikazivanja na Splitskom ljetu.

Krajem godine, pak, Tonči Huljić privest će kraju i dvostruki instrumentalni CD Mediteràno. Mare luda kao najavni singl cijele kreativno bogate godine koja slijedi objedinjuje sve zajedničko u ova tri projekta.
 

Komentiraj