uvijek na mreži

Vremenska prognoza: Kad će opet sunce?

Piše: Ojdana Koharević

Kad će opet sunce? Pitaju se mnogi kojima zahlađenje s kišom, snijegom, burom proteklih dana nije po volji, pa za ljubitelje sunčanog vremena imamo dobru vijest; ako ste u Dalmaciji sunce ćete vidjeti već ovoga ponedjeljka, a sunčano će biti i  sljedećih dana. 

Ciklona koja je prošli vikend zahvatila naše područje donijela je zahlađenje sa snijegom, pravi zimski ugođaj za ljubitelje snježnih radosti, ali i velike probleme u prometu, u mnogim mjestima u zaleđu Dalmacije nestalo je struje…. 

U novi tjedan, što se Dalmacije tiče, ulazimo s burom na sjevernom dijelu, s jugom i kišom na srednjem i južnom dijelu Jadrana, no s nešto ugodnijim temperaturama zraka. 

Tko voli snijeg može uživati nadomak obale, za manje od sat vožnje na vrgoračkom, mućkom i sinjskom području snijega ima, a bit će ga i sljedećih dana, no valja imati na umu kako se do tamo vozi sa zimskom opremom te mnogo opreza i iskustva.

U obalnom dijelu Dalmacije i na otocima miješat će se vjetrovi, jugo, bura, levant, a i sunca će biti više. Što se temperatura tiče, ujutro u brdskim predjelima hladno, ponegdje i ispod nule, uz obalu i na otocima znatno toplije od jutra s najvišim dnevnim  temperaturama i do 12 stupnjeva.

Nekima po volji drugima nikada po volji, no kako god bilo  vrijeme je uvijek sveprisutna tema razgovora i novinarskih tekstova.

Komentiraj