uvijek na mreži

Vrijedno priznanje: Dogodine ”Mali Split” organizira i ”San Remo junior” festival

Dječji festival 'Mali Split' koji će na Prokurativama ove nedjelje okupiti nekoliko stotina mališana dobio je još jedno vrijedno priznanje. Odabran je za organizatora 'San Remo junior' dječjeg festivala nadaleko poznatog talijanskog mjesta koji ima dugogodišnju festivalsku tradiciju

Više od 500 djece nastupit će ove nedjelje na ovogodišnjem dječjem festivalu ‘Mali Split’ na legendarnim Prokurativama gdje će se publici predstaviti najmlađi plesači, pjevači, plesne grupe i zborovi.
Članovi festivalskog savjeta na čelu s umjetničkim voditeljem Jovicom Škarom, stoga su danas na konferenciji za novinare na Prokurativama predstavili program ovogodišnjeg festivala.
–Drago nam je najaviti 27. Mali Split na kojem će ponovno zablistati mališi i veliši svih dobi te kao i svake godine oduševiti publiku. – kazala je članica žirija Ojdana Koharević. Umjetnički voditelj Škaro, koji je davne 1990. godine uoči ratnog vihora organizirao prvi dječji festival prisjetio se tih vremena.

–Bilo je teško, no željeli smo na taj način svima poslati poruku mira, zato smo osnovali i zbor ‘Prognanici’ s djecom iz ratom zhavaćenih područja i s posebnom se emocijom sjećamo tih vremena- kazao je Škaro, no ubrzo se prebacio iz, glazbenim riječnikom rečeno, iz mola u dur. Prošlost ostavljamo iza sebe, danas smo ponosni što imamo 27. ‘Mali Split’ iz kojega će ponovno stasati nove pjevačke zvijezde od 4 do 14 godina. Festival će se tradicionalno održati u dva dijela, ‘Mali Split’ i ‘Teen fest’, a posebno zadovoljstvo su naši dragi gosti iz Poljske – kazao je Škaro.
Posebno je zahvalio na ovogodišnjem pokroviteljstvu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, te dugogodišnjoj potpori Splitsko dalmatinske županije, Grada Splita, te brojnih novinara.
‘Mali Split’ je dobio još jedno vrijedno priznanje, odabran je za organizatora ‘San Remo junior’ dječjeg festivala nadaleko poznatog talijanskog mjesta koji ima dugogodišnju festivalsku tradiciju, te se Jovica Škaro nada kako će se Split već sljedeće godine preuzeti tu časnu ulogu, te na taj način predstaviti Dalmaciju i Hrvatsku dokazujući još jednom kako glazba poput ljubavi nema granica.

 

Foto: Alen Krstulović

Komentiraj