uvijek na mreži

Zadar je u 19. kolu HT Premijer lige svladao Split na Gripama s 120:88

 Gosti su se nametnuli od starta, a utakmicu je obilježio nepotreban incident sedam minuta prije kraja kada su se pokoškali Marčinković i Knowles, koji je još i udario Kalajžića. Obje klupe uletjele su na parket, pa su suci sve isključili i utakmicu završili u igri “četiri na četiri”, s trenerima Naglićem i Skelinom. 
– Jako mi je žao što je utakmica završila na ovakav način, jer je ovo ipak derbi. No i to se događa. Radi se o emocijama i Knowles je reagirao što ostavlja gorak okus utakmici koja je bila dobra. Bili smo željni dobri igre, imali smo dužu pripremu i odigrali dobro na obje strane terena. Čestitam mojim igračima na ovakvoj utakmici i idemo korak po korak – rekao je Zadrov trener Aramis Naglić.
Rekao je par riječi i o incidentu.
– Bilo je međusobnog kontakta i guranje. Preston je dosta eksplozivan i shvatio je guranje Marčinkovića napadom na sebe. Nije mi drago jer smo sportski djelatnici, a i utakmica je bila prenošenja na televiziji. A ta isključenja, ne bi suci to radili bez razloga, takve su propozicije – kazao je Naglić. 
Ivica Skelin priznao je zasluženost pobjede Zadra.
– Zaslužena pobjeda Zadra koji je dominirao od samog početka. Pokazali su kvalitetu i razinu više u odnosu na nas. Već je na poluvremenu bilo jasno u kojem smjeru utakmica ide. Incident je bio nepotreban i trebalo je utakmicu samo privesti kraju. Što se nas tiče, sve je bilo gotovo već na poluvremenu. Problem je bila obrana. Ne možemo igrati na 120 poena. Vidjelo se da igraju u većem ritmu i da, ako hoćete, imaju i veću individualnu kvalitetu. Zadar ima 11 igrača koji bi kod nas igrali u petorci, dok mi nemamo niti jednog igrača koji bi kod njih startao – rekao je Skelin.
Komentiraj