uvijek na mreži

Zadarski “gospodar svemira” dva puta se borio za goli život, a sada je osvojio svjetsku medalju

Djeluje kao nekakav “gospodar svemira”, div iz Zadra Stipe Žunić senzacionalno je osvojio brončanu medalju u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu. Čudesni rezultat, prva hrvatska muška atletska medalja, Žunić je bio spektakularan. A prije samo par godina, tamo krajem 2013. godine jedva je preživio, dva puta je vodio golu bitku za život.
– Zakomplicirala se operacija lakta, izgubio sam tlak na tri minute, imao sam 23 otkucaja srca u minuti, bila je potrebna i reanimacija – pričao je Žunić nedugo nakon životne drame.
No, to nije bilo sve, nakon operacije lakta dobio je upalu pluća, izgubio 20 kilograma, bio je na aparatima nekoliko dana, ni govoriti nije mogao.
– Uspio sam sve preživjeti zahvaljujući Bogu. Veliki sam vjernik, često idem u Međugorje, posebno prije natjecanja i tamo pronađem duhovni mir – rekao je Žunić.
Danas je hrvatski nacionalni heroj, čovjek kojem se dive. Zanimljivo, 26-godišnji Zadranin, koji se priprema u SAD-u kuglom se počeo baviti vrlo kasno. Bio je talentirani bacač koplja, bacao je i disk, a kada je prije par godina uhvatio kuglu u ruke počeo je njegov uspon, koji je kulminirao u Londonu.
Kao svaki zadarski klinac trenirao je košarku, a onda se prebacio na boks, postao kadetski prvak Hrvatske. Potom je slijedio dio sportskog života u kickboxingu.
– Bio sam svjetski juniorski prvak – pričao je Žunić o dobu kada je u kickboxingu pobijedio u 65 od 70 borbi.
Kako to obično biva u atletiku je otišao slučajno, na školskom natjecanju bacao je kuglu.
– Na tom školskom prvenstvu prvi put sam uzeo kuglu u ruke, bacio je dalje od svih – kazivao je Žunić.
Takvog talenta nije želio propustiti zadarski atletski trener Predraga Saratlija, nagovorio ga da dođe u AK Zadar. Kasnije se prebacio u splitski ASK, pa je otišao u SAD i evo tog gorostasa s medaljom za Hrvatsku oko vrata. Od kickboxinga, preko gole borbe za život do svjetske medalje.

Komentiraj