uvijek na mreži

Županijsko izborno povjerenstvo odbilo prigovore, Opara gradonačelnik

U prostorija Županijskog izbornog povjerenstva održana je danas konferencija za medije na kojoj je sudac Marijan Miletić, predsjednik ŽIP-a pročitao donešene odluke:
– Županijsko izborno povjerenstvo zaprimilo je prigovore od gospodina Željka Keruma, stranke Željko Kerum HGS i Popravi grad nova generacija. U odnosu na prigovore, nakon zatraženog očitovanja Gradskog povjerenstva, Županijsko izborno povjerenstvo je odbilo istaknute prigovore – kazao je.
Kako smo već pisali, Gradsko izborno pvjerenstvo jučer je dostavio 110 spornih listića, no oni ne bi utjecali na rezultat jer je kandidat Andro Krstulović Opara dobio 1089 glasova više.
– Od tih 110 spornih, utvrđeno je da je 51 doista nevažeći, 27 glasova bi pripalo Željku Kerumu, a 32 glasa Andri Krstuloviću Opari. Što se tiče prebrojavanja glasova za svakog od kandidata koje je zatražio Željko Kerum, praksa je Ustavnog suda čak i da je razlika između kandidata samo jedan glas, da se ne vrši ponovno prebrojanje-rekao je predsjednik ŽIP-a.
Na novinarsko pitanje postoji li pravo na žalbu na ovakvu odluku, sudac Miletić je pojasnio kako se žalba podnosi Ustavnom sudu u roku od 48 sati od primitka rješenja ŽIP-a.

Komentiraj