uvijek na mreži

Žuti u Beogradu izgubili nakon dva produžetka

Dva produžetka, šutevi Lukovića i Čampare za pobjedu nakon prvog produžetka, pogođena trica Ukića na kraju regularnog dijela koja je zakasnila za desetinku… Svega je bilo u Beogradu, na kraju je Split poražen protiv FMP-a s 96:92 (15:27, 26:15, 19:14, 15:19, 6:6, 15:11). “Žuti” su odlično otvorili utakmicu vodili s 41:26 da bi se FMP vratio u igru krajem druge četvrtine, kasnije i poveo. U dramatičnoj završnici Split se vratio, Marko Luković (26 poena, 5 skokova, 4 asistencije) “tricom” je poravnao na 75:75, FMP propustio napad, a trica Roka Ukića (18 poena, 5 skokova, 8 asistencija), nakon dodavanja Marčinkovića (double-double, 11 poena, 11 skokova) s deset metara završila je u košu, ali s malim zakašnjenjem. U prvom produžetku Split je imao 21 sekundu za pobjednički napad, Lukovićev šut nije ušao, lopte se dokopao Sani Čampara (11 poena, 5 skokova, 3 asistencije), ali bio je za malo prekratak. U drugom produžetku “Žuti” su poveli s 85:81 no nestalo je snage i koncentracije, FMP-u su ušle dvije trice i na kraju je pobjeda ostala u njihovim rukama.
– Utakmica je bila izjednačena, mi smo kontrolirali veći dio prvog dijela, FMP drugog. Uspjeli smo se vratiti, ući u produžetke i onda su presudili mali detalji. Pogođeni šut s jedne strane, promašeni šut i dva slobodna bacanja u drugom produžetku. Prelagano smo propustili vodstvo od četiri razlike u drugom produžetku. Generalno, morali smo bolje braniti ofenzivni skok, u ovako tijesnoj utakmici to je donijelo prevagu – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.
Split: Gizdavčić, Perasović, Kedžo, Ukić 18, Marčinković 11, Šarić, Bajo 3, Čampara 11, Vranković 9, Luković 26, Marić 9, Mesiček 5.
Foto: FMP

Komentiraj