uvijek na mreži

ADVENT U SPLITU: Sveti Nikola na Mertojaku oduševio više stotina mališana

Najmlađi građani Splita u utorak 7.12. u ugostiteljskoj zoni Mertojak imali su priliku “kliknuti” na dječji program i družiti se sa svetim Nikolom, dok su oni stariji uživali u gastro ponudi splitskih ugostitelja. Djeca su, prije samog dolaska svetog Nikole, doznala i priču o životu omiljenog sveca, a na pozornici mu se pridružio i Djed Božićnjak. Prateći dostignuća današnjice, slavni je djedica imao svoj “photo corner” gdje su se najmlađi mogli s njim fotografirati i naravno, prišapnuti mu svoje želje za Božić. U programu je sudjelovalo više od tri stotine izvođača iz najuspješnijih splitskih klubova. Program su otvorile mažoretkinje grada Splita, a zatim su nastupili Talent studio M, Cheerleading kluba Noa, Vruća čokolada, Splitske mažoretkinje, Dječji zbor  Srdelice, mažoretkinje grada Sinja, pjevači Malog Splita i drugi.

  • Dugo nismo nastupali na ovakvim priredbama, pred publikom. Možemo samo reći – napokon! I neka se ovako nastavi – jednoglasan je zaključak trenerica splitskih klubova koje su osim zahvale Turističkoj zajednici grada Splita, posebnu zahvalnost izrazile roditeljima koji su unatoč priličnoj hladnoći podržali ovaj projekt i doveli svoje mališane.

Omiljeni dječji svetac podijelio je i poklone mališanima i tako im još jednom, dan nakon što su ih kod kuća dočekale pune čizmice, navukao osmijeh na lica, a sve je izvođače nakon nastupa dočekao topli čaj.

  • Budite dobri, jedite zdravu hranu i pazite jedni na druge – poručio je Sveti Nikola, a voditelj zone Mertojak Martin Dotur kazao je kako vjeruje da će se ovakva fantastična priča i potpuno popunjeni prostor nove zone Adventa u Splitu, ponoviti i u nedjelju kada će se održati program u čast  Svete Lucije.
Komentiraj