uvijek na mreži

Baletni triptih East West posljednja je premijera ove kazališne sezone

Baletni triptih ”East West” u četvrtak 25.svibnja premijerno će biti izveden kao posljednja ovosezonska premijera. U trima cjelinama predstavljaju se koreografi nove europske generacije i triju različitih stilova: makedonska Saša Evtimova, francuski koreograf Martin Chaix, te koreograf i ravnjatelja Baleta splitskog teatra Igor Kirov.
”Sretna sam što imam priliku raditi u nacionalnom teatru, a kako sam koreografirala na glazbu koja uopće nije pisana za balet, imala sam i poseban izazov – kazala nam je Saša Evtimova.
Francuski koreograf Chaix je rekao kako je imao izazov spojiti dva kontrasta, furioznu glazbu i iznimno nježne scenske pokrete plesača.
”Sretan sam jer su plesači prihvatili ovu predstavu s velikim iščekivanjem, sve je vrlo jednostavno, nema nikakvih tehničkih zahtjeva već prevladava  čisti ples – kazao je Igor Kirov.

Baletni triptih tehnički je prilagodljiv za gostovanja i igranje izvan kazališne scene pa će se naći i u  programu Splitskog ljeta.

Dobru pozivnicu uputio je intendant HNK Split Goran Golovko koji je kazao kako je East West estetski iskorak vrijedan pohvale, a kako je predstava u cjelosti zanimljiva jer jezikom apstrakcije uspijeva doprijeti do naših nutrina.

Komentiraj