uvijek na mreži

BAND INFO: Uživamo u svakoj noti, publika će to sigurno osjetiti

Rade Popadić otkriva nam planove nove splitske glazbene atrakcije

U razgovoru sa mojim dvostrukim kolegom Radom Popadićem doznajemo kakve planove ima nova splitska grupa, jednostavnog i pamtljivog imena – INFO, a koju čini pet glazbenika:
Ivan Anić, Ivan Trpimir Lozić, Antonio Grkeš, Hrvoje Domazet i Rade Popadić.

Kako ste se okupili i otkud taj naziv?
Nakon razlaza sa klapom Sveti Florijan razmišljao sam u kom smjeru nastaviti svoj glazbeni put pa sam došao na ideju napraviti pop band jer je takav izričaj vrlo skromno zastupljen, pogotovo u Splitu. Razumijem da se zbog teške situacije sve više splitskih bendova pretvara u tzv. pirske bendove, mnogi od njih su kvalitetni, neki pokušavaju i napraviti nešto ozbiljnije na glazbenoj sceni.  Želim im svima uspjeha, ali meni se čini da bi svi mi koji volimo glazbu trebali imati još jedno zanimanje. Teško se danas može živjeti od nje.

Sedam godina si bio član klape Sveti Florijan?

To su moji prijatelji, u toj sam klapi od prvog dana njenog postojanja. Razišli smo se, ali ja vjerujem da uvijek postoji mogućnost neke naše suradnje. Poonosan sam na našu pobjedu na Splitskom festivalu 2010. godine s pjesmom Ernesta Pelaića ”Kako ću joj reć da varim” jer mi je to svakako obilježilo život.

Kakva je situacija u bandu INFO i kako ste nastali?

Voditelj studentskog zbora ”VIS Veritas” Antonio Grkeš je bio prvi čovjek kojeg sam kontaktirao kad sam odlučio napraviti band. Dubrovčanin je, student UMAS-a, svira brojne instrumente, skladatelj je i vjerujem da njegovo vrijeme dolazi.  Antonio je doveo prijatelja,  Hrvoja Domazeta. Hrvoje je Imoćanin iz glazbene obitelji koja je poput Kelly Family pa je logično da i on svira brojne instrumente. Hrvoje je i naš producent i aranžer. Ivan Trpimir Lozić je izrazito talentiran glazbenik, nevjerojatnih vokalnih sposobnosti. Član je grupe Aura. Na kraju nam se priključio Ivan Anić. On je definitivno bio pun pogodak, on živi glazbu, a nekima je ostao u sjećanju jer je nastupio u ”The Voiceu”.

Objavili ste nedavno prvi singl ”Samo noćas” za kojeg ste u Primoštenu snimili i prekrasan spot?

Pjesmu ”Samo noćas” smo napravili gotovo u cjelosti u studentskoj sobi Hrvoja Domazeta. Lako je kad u ekipi imamo i producenta hahahaha…To nam olakšava ovaj početak koji nikome nije lak. Kadrove smo snimali u Primoštenu, a što se tiče nekog našeg plana, za sada moram reći da smo samo svoji. Nismo ničiji projekt, iza nas nema nikakvog poznatog producenta. S kim ćemo raditi odlučit ćemo kad budemo radili drugi singl. Ono što sigurno znamo je da nećemo svirati na vjenčanjima. Želimo urbaniji đir. Lakše nam je ovako bez imperativa, ne moramo zarađivati od glazbe. Uživamo u ovom trenutku, u načinu kako smo se spojili i kako pašemo jedni drugima. Svi smo toliko različiti, ja sam stariji od njih, s drugačijim iskustvom. Novinar sam i urednik nekada Dalmacijanewsa, sada portala Dalmacijadanas i ono što moram napraviti je hitno upisati tečaj – akustične gitare!

Zanimaju li vas festivali?

Pokušat ćemo se prijaviti na Šibensku šansonu, a na zimu na Zagrebački festival. No, vidjet ćemo kako će sve ispasti. Sada uživamo u pjesmi ”Samo noćas”, a dosadašnje reakcije publike  su jako dobre. Na koncu, stvarali smo konačnu verziju pjesme duže od mjesec dana. Taj ozbiljan i temeljit rad se sigurno osjeti.

 

 

 

 

 

Splitski bend INFO objavio je u petak navečer svoju prvu pjesmu i spot. Radi se o novoj peteročlanoj pop rock atrakciji iz Splita koji su, kako kažu, domaćoj glazbenoj sceni odlučili podariti novi zvuk.

Bend čine članovi iz Splita, Dubrovnika, Imotskog i Žrnovnice i to: Ivan Anić, Ivan Trpimir Lozić, Antonio Grkeš, Hrvoje Domazet i Rade Popadić

Komentiraj