uvijek na mreži

Bijeli posudili milijun i pol kuna za spas splitskog sporta

S Poljuda je odaslana vijest zbog koje je odahnuo sportski Split, Hajduk i Splitski savez športova potpisali su ugovor po kojem će “bijeli” posuditi milijun i pol kuna, koje će se rasporediti gradskim klubovima. Poznato je da splitski sport zbog neusvajanja proračuna diše na škrge, puno je malih klubova na samom rubu, a ovom Hajdukovom financijskom injekcijom brojni će biti spašeni od gašenja.
– Službeno je potpisan ugovor između Splitskog saveza sportova i Hajduka, gdje smo mi u trenutku proračunskog vakuuma odlučili uskočiti i pomoći drugim klubovima. Želimo skinuti stigmu da Hajduk koči razvoj splitskog sporta. Naprotiv, želimo pomagati svim ostalim sportovima – kazao je Hajdukov predsjednik Ivan Kos.
Splitski sport predstavljali su pročelnik službe za sport Hrvoje Akrap, predsjednik Splitskog saveza športova Ivan Veštić te te predsjednik Zajednice ekipnih športova Ivo Zoković.
– Hvala Hajduku na konkretnom činu da se pomogne splitskom sportu. Ovo je iskaz povjerenja, osjećaja za svoju sredinu, za sve ljude koji participiraju u splitskom sportu. Olakšat ćemo klubovima i sportašima realiziranje njihovih programa, novac će biti vraćen u rujnu, a bit će raspoređen po već postojećim kriterijima – rekao je Veštić.
foto: hajduk.hr RobertMatić
Komentiraj