uvijek na mreži

BISER MORA: Gibanica, Leskovaćka mućkalica i bračka janjetina

Uoči samog natjecanja, ovogodišnji Biser mora otvoren je prezentacijama. Prvu je pripremila ekipa beogradskog restorana Vodenica, a posjetitelji su mogli probati Leskovačku mućkalicu, domaći kajmak s čvarcima i gibanicu.  Vodenica je prvi restoran na splavi u starom dijelu Beograda, osnovan još 1986. godine. U početku smo bili usidreni na Adi Ciganliji, a zatim smo se preselili na ušće rijeke Save u Dunav, odmah podno tvrđave Kalemegdan. Ponajprije smo riblji restoran i nudimo autentičnu dunavsku hranu, a onda i druge domaće specijalitete kao što nezaobilazna leskovačka mućkalica koja je bila vrlo omiljena na našim predsatvljanjima na Biseru mora. Restoran je ime dobio prema 400 godina starim hrastovim gredama iz jedne stare vodenice koje su ugrađene u splav – poručio je vlasnik Nebojša Živanović. 

Nakon slasnog početka, stigla je bračka janjetina čiju je pripremu pojasnio Miloš Milošević, kuhar Hotela Lipa iz Postira.

Nakon njih u poslijepodnevnim satima upriličen je master class bračke janjetine restorana Lovrečina iz uvale između Postira i Pučišća. Radi se o objektu koji u sezoni privlači goste kuhinjom chefa Miloša Miloševića, a dio je hotela Lipa iz Postira, gdje, osim internacionalne kuhinje, možete kušati domaće specijalitete ekološke proizvodnje uz izbor kvalitetnih i vrhunskih vina.

-Restoran se nalazi uz jedinu pješčanu plažu na otoku, a čim sjednete na terasi, imati ćete najljepši pogled na plažu i Omiš, obalni gradić preko mora. Kombinacija je elegantog dekora i ambijenta mediteranskog ugođaja s sofisticiranim blagovaonom – ističu iz Lovrečine.

Chef Milošević poslužio je mariniranu bračku janjetinu u medu i majčinoj dušici i brački ovčji sir.

Komentiraj