uvijek na mreži

Borgo, prvi knedla – bar otvoren u Splitu!

Čak šesnaest čudesnih vrsta knedli može se odnedavno probati u prekrasnom prostoru na adresi Domovinskog rata 21 u Splitu.

Ideju smo dobile krajem prošle godine – pričaju nam vlasnici Ema Baković i Mario Babić koji su poželjeli u Splitu otvoriti nešto što još ne postoji. Knedle se – kazuju nam – jedu u Češkoj, Mađarskoj, Njemačkoj, na cijelom prostoru bivše države pa smo se složili da bi možda i u Splitu bilo dobro otvoriti ovako nešto.
Isprobavale smo ove zime razne kombinacije i tako smo osmislile ukupno šesnaest slatkih i slanih knedli – otkrila nam je Marijana Jelaš, voditeljica kuhinje i kreatorica ovih zanimljivih kombinacija.
Prvo smo isprobavale različite vrste krumpira dok nismo otkrile koji nam je najbolji, a onda smo se poigrale sa punjenjima – ispričala nam je sad već bivša bankarica koja je zbog ljubavi prema slastičarstvu ostavila siguran posao, završila slastičarsku školu i zajedno sa Emom i Mariom ušla u neki novi svjet.

U Borga možete po cijeni od 12 do 15 kuna probati slatke knedle: nutela, ferero, knedle sa limunom i makom, sa marelicom i bijelom čokoladom, sa smokvom i cheescake kremom, knedle od borovnica i mascarpone, sira, jaffa knedle koje su kombinacija tamne belgijske čokolade i naranče, knedle višnja – rum. Slane knedle su sa punjenjem od domaćeg pršuta i sira i knedle sa nadjevom od karameliziranog luka, orahom i gorgonzolom. Postoje i KETO knedle koje nisu sa krumpirom i brašnom već je tijesto od krem sira i sitnog kokosovog brašna.

U KETO knedlama nema šećera. Koristimo steviu, nema brašna ni ugljikohidrata, a ne koristimo ni umjetne boje, a ni arome. Sve je prirodno u svim knedlama koje nudimo – rekla nam je Ema.

Zanimalo nas je i kakvi su dojmovi u prvih desetak dana koliko je Knedla – bar Borgo otvoren.

  • Čini nam se da su svi ugodno iznenađeni jer ne očekujete takve okuse u knedli. Zato nas baš jako veseli i ohrabruje kad vidimo kako su svi dosadašnji gosti oduševljeni s ovim našim knedlama – ispričali su nam, a mi im samo možemo od srca poželjeti uspjeh u osvajanju zahtjevnog splitskog tržišta.
Komentiraj