uvijek na mreži

Boris Oštrić obradio vlastiti hit “Ribari”, a u spotu mu sudjelovao i legendarni Jadran Marinković

Trogirski kantautor i pjevač Boris Oštrić, autor popularnih Ribara” koji su proslavili Vinka Cocu, obradio je svoju pjesmu i tako joj, nakon Vinkova odlaska, produžio život. 

Glazbu tekst napisao je Boris, dok je aranžman radio Joško Banov. U novoj verziji aranžman su napravili Dado Marušić i Joško Radić.

Kad smo ga pitali zašto baš obrada ove pjesme, Boris nam je otvorio dušu:

“Ribari” su pisma koja je obilježila moj glazbeni život, puno mi znači. Nastala je dok sam lovija ribu i želija sam opisati taj život ribara koji je težak i lip. Prenila je u eter moju nepresušnu ljubav prema Dalmaciji i njenim ljudima. Osjećao sam da je pisma dobra, da će naći svoj put. I našla je svoje ljude koji su se poistovjetili sa njom jer opisuje ono što su mnogi osjetili. Jednostanvo, “Ribari” nemaju kraj. Kako je vrime odmicalo, želio sam joj produžiti život u novoj priči.

Prijatelja Vinka Cocu ne zaboravlja i ističe:

Vinko je bio legendarni klapski pivač, tenor. Bio je moj prijatelj za kojega sam napisao 15 pjesama. Nezaboravna su naša putovanja, komini, pisma, sve šta te veže za velikog prijatelja.

Prošle je godine izišao i Borisov novi album “Meni triba mirno more, prema istoimenoj pjesmi s kojom se predstavio na Splitskom festivalu. 

Aktivan je Boris na raznim poljima pa nije čudno što je pun planova: “Snimam nove pisme, pišem. Obradit ću još svojih hitova. “Gospodar galeba”, “Dalmacija, more ja i ti”, one su sad prve na redu za novi ritam.”

Pisma “Ribari” je u Vinkovoj izvedbi praktički postala himna ribara, težaka, postala je baština Dalmacije, a s ovim novim krilima neka leti i dalje!

spotu i atmosferi nam je kroz šalu rekao da će gradele, vino i snimanje na moru pamtiti kao nezaboravan dan sa svojim prijateljima i dobrim ulovom. U izradi spota morskog ugođaja, za koji je glavni bio redatelj Boštjan Vučak, sudjelovali su Festivo Bend i Borisovi prijatelji kao što su poznati saksofonist Mladen Baučić-Baučo, kapetan broda i ribar Filip Jadrić, odvjetnik Maro Konjuh, legendarni novinar HRT-a Jadran MarinkovićBajso, vlasnik poznate konobe Krilo Jesenice gdje je spot i sniman, te Davor Marinović iz restorana Noštromo.

Komentiraj