uvijek na mreži

Cambi u novom spotu slavi gradove uz more

Pjesma ‘Gradovi uz more’ prva je pjesma koju klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca donosi u novoj mladoj postavi, a tema je neiscrpna ljubav i utjeha koju imaju u gradovima uz more.

Gradovi uz more su mjesto njihovog odrastanja, slike spokoja i mira te ambijent u kojem traže svoje osjećaje tuge, sreće i pripadnosti.
Ova pjesma je nastavak dugogodišnje suradnje i pečata kojeg je svojim radom dao Matko Šimac, no i prva suradnja s Ivanom Ivaniševićem, s kojim klapa otvara vrata i najavljuje nove projekte. Za aranžman pjesme zaslužni su Igor Ivanović i Vinko Didović. To je već provjereni tim koji potpisuje mnoge uspješnice klape kao što su ‘Neprolazna’, ‘Kamena’, ‘Prominilo se vrime’ itd.
– Pjesma ‘Gradovi uz more’ je moja prva skladba koju sam skladao na tuđe stihove. Premda uvijek sve pišem sam i glazbu i stihove, ipak sam ovog puta napravio iznimku. Moj prijatelj Ivanko Ivanišević mi je poslao tekst pjesme, te sam tada u nekim stihovima prepoznao meni blisku osobu koje više nema… to mi je bio strašan motiv… i to je bilo to. Koristim priliku pohvaliti klapu Cambi, Vinka, Tonča i Igora na odličnim aranžmanima i izvedbi, kazao je autor glazbe Matko Šimac.

 


Autor teksta Ivan Ivanišević dodao je – Svoj autorski rad vezivao sam za bandove koji su se najbolje snalazili u rock i art rock formi i putem tekstova na standardnom jeziku. ‘Gradovi uz more’ moj je prvi tekst na dijalektu i moja prva suradnja sa Matkom Šimcem i klapom Cambi! Izuzetno sam počašćen biti dio ovakve ekipe. Pjesma je u estetskom smislu potpuno uspjela, pohvale i aranžerima i producentu. Nadam se da će uspjeti naći put do što većeg broj slušatelja. “Neka joj je mirno more” rekao bi Matko Šimac.
Klapa Cambi će s ovom pjesmom nastupiti na ovogodišnjem festivalu Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu.

Solist u ovoj pjesmi je Božidar Klišmanić koji se odlično snašao u ovakvoj teškoj, emotivnoj temi za sve one koji ove slike Dalmacije doživljavaju svojima, a od samih autora pjesme pobrao je čestitke.
Inspiracija za vizualni identitet ovoga spota bile su stare razglednice i njihov specifičan kolorit. Taj kolorit sam pokušao ubaciti u ovu priču. Zanimljivo je da sam prije par godina snimao starog ribara u Komiži bez neke osobite namjere. Kad sam razmišljao o spotu sjetio sam se tih snimki i odlučio ih spojiti sa klapom iz Kaštela. Osim što im je zajedničko početno slovo i Kaštela i Komiža za mene imaju jednu duboku nit koja ih povezuje u ovoj pjesmi, objasnio je redatelj Matko Petrić.

Komentiraj