uvijek na mreži

Carrillo: Bodovi nam trebaju za ostvarenje cilja

Joan Carrillo redovito odrađuje trkačke seanse, spreman je fizički, a Hajdukova pobjednička serija čini ga spremni i za sve ono što njegovu momčadi čeka u Rijeci (subota, 17).
– Jasno mi je da je veliko zanimanje za jadranski derbi, bit će zanimljivo, tri boda su bitna i za nas i za Rijeku. Oni traže bodove da bi ostali u utrci za prvaka, a nama su bitni da bismo došli do svog cilja. Koji cilj? To je tajna iz ugovora, ali sve što mogu reći je da nisam došao do tog cilja (navodno 70 osvojenih bodova i treće mjesto, nap.a.) – kazao je Carrillo.
Nije želio o sastavu, a to je ono što najviše zanima Matjaža Keka i društvo s Rujevice.
– Teško mi je reći sastav, oni u Rijeci što čekaju informacije mogu znati da ćemo istrčati s jedanaest igrača, koji poštuju Rijeku, a tih jedanaest plus momci s klupe imat će jaku želju za pobjedom – kaže Carrillo.
Dvojbu mu sigurno predstavlja hoće li na travnjak poslati Savvasa ili Tomu Bašića, koji je u odličnoj formi.
– Obojicu imam u vidu, dragi su mi, različiti, ali obojica odrađuju svoj posao. Savvas se sve više adaptira na svoju poziciju, poboljašo je igru prema naprijed, a Toma Bašić dao nam je iskru, pozitivni bezobrazluk, koji nam je trebao – kazao je Carrillo.
Hajdukov trener ne slaže se s konstatacijom da je Rijeci teže, jer kiksom puno gubi.
– Nije bitan taj Rijekin imeprativ, mi imamo cilj kojeg još uvijek nismo uspjeli ostvariti. Pripremamo se za discipliniranu i koncentriranu igru u obrani, a igračima sam rekao da moramo napadati još više. Nsstojat ćemo napraviti žestok i čvrst ritam igre, zadnja su kola, sve su momčadi umorne, tako i mi, ali moramo dati sve od sebe – rekao je Carrillo.
Matjaž Kek na raspolaganju neće imati svog najboljeg igrača Franka Andrijaševića.
– Andrijašević je jako dobar igrač, ali ne igramo protiv Franka Andrijaševića već protiv Rijeke. Pričati o nekom tko neće nastupiti je gubljenje vremena… Da igramo protiv jednog igrača onda bi sve bilo puno jednostavnije – kaže Carrillo.
Hajduk već dugo traži pobjedu protiv Rijeke, a ove sezone je Carrillova momčad srušila onaj neugodni niz bez pobjede u Maksimiru. Možda je formula za pobjedu u Rijeci ona igra protiv Dinama u Maksimiru.
– Ne bih rekao da je naša formula ona igra protiv Dinama. To je bila utakmica protiv ekipe s drugačijim profilom igre, sada je protivnik Rijeka, koja ima drugačije igrače. Moramo se dobro braniti, ali prije svega imati posjed lopte. Kad izgubimo vođenje igre na terenu počinje opasnost za nas. Rijeka ima bistru napadačku igru, kreće se prema unutra i pomicanjem otvara prostor za bekove, koji su opasni u svim segmentima – zaključio je Carrillo.

Komentiraj