uvijek na mreži

Carrillo: Erceg bi igrao i s jednom nogom, ali stvarno ne može

Ušao je malo pognut, bole mišići Hajdukovog trenera Joana Carrilla. U petak navečer igrao je na Torcida kupu za ekipu hajduk.hr, prošla je njegova momčad dalje, a trener nije želio pucati penal tri sekunde prije kraja. Hajdukov trener čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
– Hrvatskom narodu čestitam praznik, znam bitnost onog što se događalo na ovaj dan, znam da je poseban i neka se narod opusti i uživa – kazao je Carrillo.
Brondby je iza Hajduka, a u nedjelju u 19 sati je veliki derbi s Dinamom u Maksimiru.
– Tri boda su najbitnija, igramo na tri fronta, fokusirani smo prema naprijed, ne živimo od prošlosti, već gledamo samo prema naprijed. Idemo pobijediti Dinamo u Zagrebu, to su nam jako bitni bodova. Znamo potencijal Dinama, ali i naš. Igrače uvjeravam da možemo pobijediti, ako nismo takvog uvjerenja najbolje je da ne idemo na put – rekao je Carrillo.
Proljetos je Hajduk, nakon dugo godina, slavio u Maksimiru. Sada Carrilla čeka drugačiji Dinamo, s novim trenerom.
– Pozitivna stvar je što nismo imali promjena, rastemo iz utakmice u utakmicu. Dinamo ima novog trenera, koji je promijenio i sistem igre, sad igraju 4-2-3-1, došao je Fernandez, koji je zanimljiv igrač. Bit će različita utakmica u odnosu na onu proljetos, ovo je početak prvenstva, žustro smo krenuli i jedni i drugi. Nema opravdanja. Volio bih da smo imali tjedan odmora, tada bi se pružila bolja partija, ali nema plakanja ni isprike. Nama treba osobnost, to je bitni faktor odluke, ako Dinamu prepustimo inicijativu to će biti loše za nas. Moramo biti dobri u obrambenom sistemu, jer im je napad jak, ali moramo biti hrabri i tražiti loptu. To je ključ pobjede – rekao je Hajdukov trener.
Na put ide Josip Radošević, ali neće biti Ante Ercega i Borje Lopeza.
– Neće biti ista momčad, nakon takvih utakmica treba donijeti pametne odluke. Neki igrači iz utakmice s Brondbyjem neće ni ići na put. Ne putuju Erceg, koji ima sitnih problema, ali je i umoran i jednostavno ne može odigrati takvu utakmicu premda bi on igrao i s jednom nogom, ne ide Lopez, koji ima problema s aduktorom, a bio je i jako umoran nakon Brondbyja te Pešić (ima problema s leđima, nap.a.), Tudor, Bašić i Grbić. Naći ćemo zamjene za njih, posebno za Ercega i Lopeza. Siguran sam da će dva igrača, koji će ih zamijeniti odigrati momčadsku utakmicu i da neće biti problema – kaže Carrillo.
Za kraj je spomenuo Everton.
– Pripremat ćemo se za pobjedu, na kraju se igra jedanaest protiv jedanaest, dva plus dva u nogometu nisu uvijek četiri. Atlantik prelaze veliki brodovi, ali i male brodice ga prođu. Everton nam ne može parirati u volji i htijenju, to je sigurno, a to dobijemo preko naših navijača – zaključio je Carrillo.

Komentiraj