uvijek na mreži

Carrillo: Nastavljamo prema cilju, a to je treće mjesto

Golijada Hajduka, šestica podarena Interu na oproštaju od svoje publike za ovu sezonu, oduševila je trenera Joana Carrilla.
– Svaka utakmica je važna zbog tri boda, koja nam znače treće mjesto. U počeku smo bili u zbunjenom ritmu, težili smo pojedničanim akcijama, a ne kolektivnoj igri. Ali, u drugom dijelu, čim smo zaigrali s više kombinatorike, stigli su i golovi – rekao je Carrillo.
Bilo je među igračima rasprave tko će izvesti jedanaesterac, na kraju je trener presudio. Je li to zbog toga što je s tim golom preuzeo vodstvo na listi strijelaca?
– Donio sam odluku da šutira Marko Futacs, bio je u ritmu. Rekordi su za igrače, a mi imamo naš cilj, to je biti treći – rekao je Carrillo.
Zanimljivo, sportski direktor Mario Branco “kuvertirao” je svoju ostavku ako Hajduk ne bude treći. Pobjeda nad Interom korak je bliže ostanku Branca na mjestu sportskog direktora.
– Da budem jasan, mi radimo za Hajduk, a Mario Branco je profesionalac. Kad bi Hajduk izgubio Marija to bi bio težak udarac. Ma, neovisno o svim tim situacijama mi se koncentriramo na Slaven Belupo. Branco je dovoljno inteligentan da donese samostalnu odluku – kaže Carrillo.
A Futacs i njegova četiri gola?
– On je napadač, koji je svake sezone postigao svoj broj golova. Puno radi, bori se, uvijek je u prilici za gol – kaže Carrillo.
Samir Toplak, trener Intera, mogao je samo slegnuti ramenima i vaditi se na igrače u redovima Intera, koji su ponikli u Hajduku.
– Grdo zvuči 6:0, ali da mi je netko prije sezone rekao da protiv Hajduka igrati samo s Mazalovićem i Filipovićem od standarnih igrača, onda bih i rekao da će biti ovako. Do 52. minute bilo je solidno, imamo pet juniora u momčadi, raspali smo se. Bilo je samo pitanje koliko će biti golova. Možda smo imali previše bivših igrača Hajduka u ekipi (Šiljić, Mikulić, Mamut, Zulim). Kad oni dođu na Poljud najradije bi obukli bijeli dres i s Torcidom navijali. Sjećam se i Čelikovića, vrhunski igrač, a ovdje je bio katastrofalan – rekao je Toplak.
Komentirao je četiri gola Marka Futacsa. U Hrvatskoj ligi više od četiri gola tek su postigli Marijo Dodik, Andrej Kramarić i Goran Vlaović.
– Podsjeća me Jankera iz Bayerna ili Pamića… Vidi se kvaliet, on traži duel, prvi je strijelac lige, Hajduk je puno s njim dobio, jako, jako dobar igrač – zaključio je Toplak.

foto: Ivica Čavka

Komentiraj