uvijek na mreži

Carrillo: Nećemo braniti 1:0, to bi bila greška

Ni Hajduk nije mogao ostati imun na razarajući požar, koji je prijetio Splitu. Zbog teškoća na putu prema Dugopolju u kojem su “bijeli” trebali trenirati trening je, zahvaljujući susretljivosti RNK Splita, prebačen na Park mladeži. Španjolski trener Joan Carrillo osjeća se kao u svom gradu, Split mu je prirastao srcu.
– Prije svega želim se zahvaliti za posao vatrogascima, volonterima i Torcidi koji su uspjeli obraniti naš grad Split. Pokazali su još jednom svoje srce, da se Grad uspije obraniti – kazao je Carrillo.
Toliko o požaru i gasiteljima, njegov prioritet je ipak Hajduk, odnosno uzvrat protiv Levskog u Sofiji što je na rasporedu u četvrtak u 19 sati. Hajduk na put ide s prednošću od 1:0.
– Imamo jasnu viziju, idemo na pobjedu. Razlika od jednog gola je minimalna, a mi smo momčad koja uvijek ide na pobjedu. Bila bi velika greška ići čuvati rezultat – kaže Carrillo.
Nije samo požar “bijelima” prouzročio teškoće u treningu. Zbog Ultre već odavno Hajduk ne “stanuje” na Poljudu. Uostalom, prva četiri kola u prvenstvu igra u gostima.
– To su problemi za koje se mora naći rješenje. Kalendar je takav, moramo se adaptirati prema njemu. Na putovanje u Dugopolje smo navikli zbog Ultre, jučer je bila opasna i loša stvar za momčad, vjerujem da će nas to motivirati. Svi ti ljudi koji su radili na gašenju vatre, jedan način da im uzvratimo je da ih učinimo sretnim, a to će napraviti ako pružimo dobru utakmicu u Sofiji i ostvarimo dobar rezultat. Nema nikakvih isprika, sve ovo što smo dosad lijepo odradili treba zaboraviti, treba gledati naprijed – jasno će Carrillo.
Na put u Sofiju ide 20 igrača, putuje i Ismajli, koji se oporavio, a kod kuće će ostati ozlijeđeni Toma Bašić i Ivo Grbić.
– Važno je voditi dva igrača više jer nikad ne znate što se može dogoditi. Učinit ću sve da ne pogriješim u tom odabiru. Toma Bašić i Grbić su ozlijeđeni, Ismajli je bolje, on će biti na raspolaganju. Imam sreću da imam sve igrače na raspolaganju – rekao je Carrillo.
Nije želio previše o Levskom, odnosno o tome hoće li Bugari biti napadački nastrojeni. Također, Carrillo se nije dao uvući u raspravu hoće li u prvih jedanaest biti Franck Ohandza, koji je bio odličan u pobjedi Hajduka nad Lokomotivom.
– Još nismo sigurni hoće li Levski biti ofenzivan, to me nije ni briga. Što se tiče Ohandze ja ću odlučiti, utakmica je bitnija od imena. Dogovorili smo s igračima, sve što trebamo napraviti. Trenutno sam zadovoljan, igrao Ohandza, Said ili Futacs ići će na pobjedu u ime cijele momčadi – kazao je Hajdukov trener.
Dvoboj u Sofiji igrat će se pred praznim tribinama što je olakšavajuća okolnost za Hajduk.
– Navikli smo igrati bez gledatelja neke utakmice, neće to za nas biti nova stvar. Inače, volim da je na utakmicama prisutan ambijent. U Dugopolju su naši navijači bili vrhunski, oni su nas odnijeli do pobjede – zaključio je Carrillo.

foto: hajduk.hr

Komentiraj