uvijek na mreži

Červar: Ovo nam je lekcija, ali nema predaje 

Poraz od Švedske bio je uvjerljiv, na kraju je Hrvatska splitsko dio prvenstva Europe zaključila izgubljenom utakmicom protiv moćnih Skandinavaca s 35:31. I još su naši dobro prošli. U jednom trenutku Švedska je, pred ispunjenom i napaljenom Spaladium Arenom vodila s 25:16. Pokušavao je Lino Červar sve kombinacije, vrtio igrače i obrane, ali ništa nije išlo. S druge strane Šveđanima je sve ulazilo. Na ruku su im išli i naši vratara Ivan Stevanović i Ivan Pešić, nije to bio dan “Ivana”. S tribina je dvoboj pratio Mirko Alilović kojeg je Lino Červar eliminirao i umjesto njega ubacio Pešića.
– Vratari nisu imali svoj dan, ali nikoga ne bih označio kao krivca. Što se tiče Alilovića nije maknut za cijelo prvenstvo, možemo mi napraviti još promjena – kazao je izbornik Hrvatske Lino Červar.
Djelovao je tužno, ali je realno prokomentirao zbivanja na terenu.
– Švedska nas je zasluženo pobijedila, nadigrala nas, to je činjenica. Imali smo loš dan, loš ulaz u utakmicu, a naša obrana je bila propusna, najslabija do sada. Kada nema obrane, onda se ne može govoriti o dobroj igri, a mi smo pokušavali sve obrane, ali nismo uspjeli pronaći ritam. Žao mi što smo se porazom oprostili od Splita, koji je fantastično organizirao turnir – kaže Červar.
Hrvatska u drugi krug prenosi dva boda, slijede nam dvoboji u zagrebačko Areni protiv Bjelorusije, Norveške i Francuske.
– Ne volim gubiti, ovo nam je lekcija, ali nema predaje – zaključio je Červar.
Komentiraj