uvijek na mreži

Červar: Unaprijed primam čestitke za zlato, ali i  drugi imaju argumente

 
Hrvatska će u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči prvenstva Europe 5. siječnja u Spaladium Areni u 20.30 sati ugostiti Crnu Goru. Prvenstvo Europe Hrvatska će otvoriti 12. siječnja utakmicom protiv Srbije, a za tu utakmicu nad utakmicama već odavno su rasprodane sve ulaznice. O utakmici i Euru govorili su izbornik Lino Červar te Jakov Gojun i Mirko Alilović.
Lino Červar:
– U Splitu se osjećam kao doma, osjetio sam toliko dobrote, iskrenih lijepih riječi, hvala svima. Unaprijed sam dobio niz čestitke sa željom da osvojimo zlato koje nam nedostaje. Nije to presing, već osjećam iskrenu želju. Bio bih bahat da to kažem, drugi imaju argumente, posebno Njemačka i Danska, ali nas okružuje optimizam, želja i volja. Osjećam se odgovornim da ne bih razočarao, sa Srbijom će mi biti 160. put da vodim reprezentaciju.
– Radna etika je na visokom nivou, igrači su posvećeni, živimo u timskom duhu, stvaramo pozitivnu obiteljsku atmosferu, koja nas gura naprijed.
– Mi smo tim bez zvijezda, to je naš forte, privilegirani smo što igramo u ovom gradu sporta.
Jakov Gojun:
– Svjesni smo što nas čeka ovdje, u mom gradu, u kojem sam 2009. godine prvi put nastupio. Svjesni smo svega, dvorane su rasprodane, želja nam je otići iz Splita s četiri boda. Idemo korak po korak. Protiv Crne Gore, bez obzira što je prijateljska utakmica, ići ćemo na glavu, isto kao što ćemo ići i protiv Srbije.
Mirko Alilović:
– Jakov i ja smo bili golobradi te 2009. godine, sada se vidi i po nama da smo ostarjeli. Bit će žestoko ovdje od 12. do 16. siječnja, veselim se tome. Ulog je veliki, igramo kući, već smo okićeni zlatom, ali idemo najprije riješiti Crnu Goru, vidjeti nedostatke i ispraviti, pa protiv Srbije ići na pobjedu.
Komentiraj