uvijek na mreži

Chef Hrvoje Zirojević večeras kuha u New Yorku

Uz još 28 chefova kuhara iz mediteranskog pojasa, a na poziv Daniela Bouluda, naš veliki chef Hrvoje Zirojević večeras kuha u Rockefeller centru, u New Yorku. Večeri će prisustvovati tisuću gostiju, a ona će se sastojati od osam sljedova.
Kako nam je ispričao, budžet kojeg je dobio za taj svoj dio pripreme je jako mali. Ukupno je imao svega 1500 dolara što je značilo da po svakom tanjuru u nabavu može potrošiti samo dolar i po.
– Mora biti autohtono, vjerojatno ću napraviti carpaccio od sabljarke, dodati polusušenu rajčicu, ragu od crvenih naranči, malo pepela od crnih maslina, malo limuna i dobrog maslinovog ulja – kazao nam je Zirojević.

Naravno, ne sumnjamo nimalo u njegov večerašnji uspjeh.

Foto: Na slici sa kolegom Deni Perko, Facebook

 

Komentiraj