uvijek na mreži

Country atrakcija “Sleepy man” na ”Omiš guitar fest”-u

Pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i grada Omiša u periodu od 19.-21.04. održat će se 8. Međunarodni festival gitare “Omiš guitar fest”. Proteklih godina festivalom su prodefilirali ponajbolji ponajbolji svjetski gitaristi, a organizatori i za ovu godinu najavljuju spektakl na 6 žica. Prema riječima utemeljitelja i ravnatelja Omiš guitar fest-a Nene Munitića, ove godine vlada neviđen interes za discipline akustične i električne gitare u kojima se očekuje nastup preko 100 gitarista.

  • U kategoriji klasične gitare  očekuje se preko 200 natjecatelja što će rezultirati rekordnim posjetom ovoj zasigurno najvećoj gitarističkoj manifestaciji u ovom dijelu Europe – kazao nam je Neno Munitić. Iako koncertni program još nije objavljen doznajemo kako će head lineri ovogodišnjeg festivala biti Country atrakcija “Sleepy man” koji dolaze iz SAD-a, a u našu zemlju stižu samo zbog nastupa na Omiš guitar fest-u. O njihovoj popularnosti najbolje govori  podatak o trenutno  55 milijuna pregleda na You Tubeu  gostovanja u emisiji Davida Lettermanna. Inače, band se sastoji od trojice mladih glazbenika braće Mizzonne koji virtuoznim sviranjem na gitari , banjou i violini oduševljavaju publiku diljem svijeta. Imena ostalih izvođača uskoro će biti objavljena .
  • Ovo je prilika da sve gitariste pozovemo da samo se prijave na Omiš guitar fest i da na taj način sudjeluju u borbi za do sada najveći nagradni fond. Gitara je život… a život je na Omiš guitar fest-u – zaključio je Munitić.
Komentiraj