uvijek na mreži

ĆUBIJEVI DANI SMIJA: Memorijalni festival splitskom zabavljaču u spomen

Splitski zabavljač Damir Mihanović Ćubi koji nas je napustio u prvog dana 2020. godine, dobio je svoj memorijalni festival.  “Ćubijevi dani smija” održat će se Tvrđavi Gripe 20. i 21. srpnja, najavljeno je danas na konferenciji za medije, a manifestaciju su predstavili Mirella Meić, Alijana Vukšić i Damir Duplančić.

– Ne bismo uspjeli ovo organizirati da njegova obitelj nema vjeru u nas, ne bismo uspjeli bez Turističke zajednice grada Splita, ne bismo uspjeli bez ljudi koji su nam najviše dali ruke – Damira Duplančića i Vedrana Mlikote, kazala je Mirella Meić, u ime organizatora, Produkcije Akord.

Damir Duplančić će napraviti prvu večeru naziva “Izgubljena na daskama – Večera s Ćubijem”, a druga večer će biti posebna jer će u Splitu prvi puta gostovati kazalište “Luda kuća” s predstavom “Bračna terapija”. U predstavi igraju Tanja Ribič, Vedran Mlikota, Saša Buneta i Janko Popović Volarić.

Mnogi od nas su proveli mladost s njim, Festival je najmanje što možemo za njega napraviti, da mu se na neki način odužimo za onaj smijeh s kojim nas je toliko puta darivao – kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Splita.

Na prvoj večeri će biti i prikazane snimke nikad objavljene iz Ćubijeva života.

– S Ćubijem sam otkad se znamo ima stalno neku predstavu u životu. Bio mi je u “Izgubljenoj na daskama”, u radijskoj emisiji, a mi smo toliko dobro funkcionirali da bi na klik očiju znali kad kome što treba. Od gušta ću ovo napraviti za Ćubija, ali meni, možda zvuči patetično, nikad nije ni umra. Ne mogu ni opisati koliko se puta sitim tog čovika – istaknuo je Damir Duplančić.

U Split je trebao doći i Vedran Mlikota, ali je zbog hitnog slučaja u obitelji morao do hrvatske metropole. Javio se pozivom.

– Presretan sam što radimo Ćubijeve dane smija u spomen na velikog, velikog prijatelja. Jedva čekam da mu odamo počast kakvu je zaslužio. Žao mi je što to nije bilo već lani, ali nismo mogli zbog svih ovih okolnosti koje nas okružuju. Ćubi će se sigurno odozgor smijat i s ladnim pivom gledat na nas – podvukao je Mlikota govoreći kako je Ćubi vjerojatno i kriv za koronavirus jer je on možda “i prije bio u Wuhanu, a da svi mi ne znamo”.

Zbog poštivanja epidemiološke situacije, broj ulaznica je ograničen, a po cijeni od 80 kuna mogu se nabaviti u sustavu Adriaticketa.

https://adriaticket.com/event/5880-izgubljena-generacija-vecera-sa-cubijem

https://adriaticket.com/event/5881-kazaliste-luda-kuca-bracna-terapija

Komentiraj