uvijek na mreži

Dalić: Spreman sam voditi Hrvatsku u Rusiji 

Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, koje se igra sljedeće godine. Nakon pobjede u Zagrebu nad Grčkom od 4:1 uzvrat u Pireju je završio s 0:0. Bila je to očekivana utakmica, nije bilo potrebe za nekakvom jurnjavom, Hrvatska je kontrolirala utakmicu protiv slabe Grčke, prepustila im inicijativu, ali tek jedan udarac u okvir Subašićevih vratiju dovoljno kazuje o slabostima rivala, koji je ove sezone pobijedio tek Cipar i Gibraltar. No, sve to nije bitno, Zlatko Dalić je u dodatnim kvalifikacijama uspio izbrisati sve ono loše što je napravio Ante Čačić, Hrvatska je nastavila svoj niz nastupa na velikim smotrama. Izuzetna generacija imat će veliku prigodu pokazati se u pravom svjetlu u Rusiji.
– Presretni smo što idemo na SP, kvalifikacije su bile duge i teške, ali na kraju smo pokazali karakter i kvalitetu i idemo tamo gdje nam je i mjesto. Ovaj uzvrat s Grčkom bio je težak, nismo odigrali kako znamo, ali najbitniji je na kraju rezultat. Očekujem da će nas Dalić voditi u Rusiji, bilo bi suludo da ne bude tako – rekao je kapetan Hrvatske Luka Modrić.
O Dalićevoj sudbini imaju tek odlučiti Davor Šuker i društvo iz HNS-a, s njima se nikada ne zna, puno puta su donijeli sulude odluke, ali teško je vjerovati da izborniku, koji je odveo Hrvatsku u Rusiju neće dati prigodu da vodi reprezentaciju na desetom velikom natjecanju za “vatrene”.
– Igrači su napravili lavovski posao, najprije u Ukrajini, pa sada u ove dvije utakmice s Grčkom. Učinili smo sretnim narod u Hrvatskoj… Bilo mi je teško ovih mjesec dana, puno emocija, tek sada mi laknulo. Ja sam spreman voditi Hrvatsku na SP-u u Rusiji, s moje strane lako ću se dogovoriti s HNS-om. Ova generacija može puno napraviti – kazao je Dalić.
foto:HNS
Komentiraj