uvijek na mreži

Dalićeva pobjednička karta je “bit ćeš opet Hrvatska”

Danima je Zlatko Dalić “gurao” film atmosfere, zajedništva, pokušao je odigrati na kartu “bit ćeš opet Hrvatska”. I uspio je, dijelom zahvaljujući i tome što posljednjih dana nigdje nije bilo Davora Šukera, što je Zdravko Mamić u Irskoj, uspio je što su ga ostavili da u svom miru skupi naciju, da skupi igrače. U maksimirskih devedeset minuta, u velikoj pobjedi nad Grčkom od 4:1, koja bi po svemu trebala značiti odlazak “kockastih” na Svjetsko prvenstvo u Rusiju “bila je to opet Hrvatska”. Naravno, to ništa ne znači u traganju za promjenama, ovim trijumfom stići će privremeni mir, ali tinjanje je ostalo. Prva utakmica doigravanja pokazala je sav raskoš kojeg Ante Čačić nije znao pronaći. Kako je prepričao jedan dragi kolega “supruga mi reče da igraju kao Barca, a da su prije bili zbrčkani”. Isti igrači, ali drugi čovjek na klupi… Uspio je Dalić “razbijenu vojsku” uvjeriti da zna igrati nogomet, da samo prezentacija na terenu može vratiti poljuljano povjerenje nacije. Lukav je Dalić, u igru je ubacio Nikolu Vlašića i Marija Pašalića, od prve minute na travnjaku su bili Danijel Subašić, Ivan Strinić, Ivan Perišić i Nikola Kalinić, i tako je poslao poruku da u reprezentaciju vraća duh Hajduka kojeg dugo nije bilo.
– Hvala igračima i navijačima, zajedno smo uspjeli. Ovo je tek prvo poluvrijeme, nema opuštanja. Igrači zaslužuju ovakvu podršku, cijela Hrvatska stoji iza nas, primili smo puno poruka i poziva. Uz takvu podršku nismo ni mogli igrati loše. Ovo su vrhunski igrača, njima treba samo malo razgovora i postavljanje na prave pozicije. Treba im i malo veselja i dobrog raspoloženja – otkrio je svoje tajne Zlatko Dalić nakon veličanstvene pobjede.
Hrvatska je igrala u sastavu Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Modrić (od 89. Pašalić) – Kramarić (od 83. Vlašić), Brozović, Perišić – Kalinić (od 76. Rebić).
Strijelci su bili Modrić (13., 11 m), Kalinić (19.), Perišić (33.) i Kramarić (49.), a jedini pogodak za Grčku postigao je Sokratis (29.). Posebno valja izdvojiti gol Kalinića kojeg je postigao petom na asistenciju povratnika u reprezentaciju Ivana Strinića. Uzvrat se igra u nedjelju u Pireju.
Foto: Hns
Komentiraj