uvijek na mreži

Danska “nula” koja puno obećava, ali ništa ne garantira

Odličnih 0:0 izborio je Hajduk u Danskoj protiv Brondbya u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige. Bilo je to baš prvo poluvrijeme dva ravnopravna rivala, ali “bijeli” su sada u prednosti, drugo poluvrijeme igra se u Poljudu. Hajduk je u Kopenhagenu protiv ambicioznog domaćina izgledao baš kako u Europi, u ovakvim utakmicama, treba izgledati. Unatoč nekim opasnim situacijama, pokojoj prigodi, Danci se ne mogu pohvaliti onim stopostotnim… Može se pričati o Brondbyevoj brzoj igri, predaji iz prve u pozicijama ispred šesnaesterca, promjeni strana, ali sve je to Hajduk trkom i pametnim kretanjima uspio anulirati. Joan Carrillo u pripremi je detektirao sve jake strane Brondbya, Radošević je pod svoje uzeo najopasnijeg danskog igrača Mukhtara, koji mu je pobjegao dva puta, zaprijetio, ali bio je neprecizan.
S druge strane, Hajduk je napadački čekao gol, jedan detalj, koji nije došao. Marko Futacs bio je u nekoliko situacija, koje su obećavale ozbiljnost, jednom je Radošević bio sebičan i iskosa lijevom nogom pokušao šutirali, a nije dodao Hamzi, koji je unutar šesnaesterca sam čekao loptu. Uglavnom, Hajduk može biti zadovoljan danskom nulom, koja puno obećava, ali ništa ne garantira.
Brondby – Hajduk 0:0
KOPENHAGEN – Brondby Arena. Vrijeme ugodno. Gledatelja 14000. Sudac Kevin Clancy (Škotska).
Brondby: Ronnow – Larrson, Arajuuri, Rocker, Crone – Norgaard – Fisker, Mukhtar, Vigen (od 75. Halimi) – Mensah (od 62. Wilczek), Pukki (od 90. Hermannsson). Alexander Zorniger.
Hajduk: Stipica – Tudor (od 70. Juranović), Nižić, Lopez, Memolla – Savvas, Radošević, Hamza – Vlašić (od 86. Pešić), Futacs, Erceg (od 74. Ohandza). Trener Joan Carrillo.
Foto: hajduk.hr
Komentiraj