uvijek na mreži

DENTAL CARE CROATIA: Pinhole je revolucionarna procedura kojom napokon liječimo paradontozu!

Nekada su parodontoza, gubitak kosti, povlačenje zubnog mesa ili zubna preosjetljivost bile nerješivi problemi, a danas se mogu uspješno liječiti u splitskoj dentalnoj klinici Dental Care Croatia. O čemu je točno riječ upitali smo poznatu splitsku stomatologinju, dr. sci. Marina A. Ježina.

– Radi se o revolucionarnoj parodontalnoj proceduri Pinhole koja omogućava trajno uklanjanje gubitka nastalim povlačenjem zubnog mesa na zadovoljstvo pacijenata jer se ne koristi ni skalpel, a nije potrebno zahtjevno presađivanje sluznice, te je potpuno je bezbolno.

Kroz malu rupicu koju napravi iglica posebno dizajniranim instrumentima nježno se opusti tkivo desni, ispuni se kolagenim membranama ili matičnim stanicama, PRF- om, te se tijekom par minuta trajno rekonstruira gubitak nastao parodontozom. Faktori rasta iz matičnih stanica potpuno regeneriraju gubitak zubnog mesa ali i kosti.

Budući da nema rezanja ili šivanja, pacijenti imaju minimalne postoperativne simptome. Pacijenti su također oduševljeni ovim gotovo trenutnim ali trajnim rezultatom potpunog izlječenja zubnog mesa nastalog parodontozom – pojasnila nam je liječnica koja je specijalizirala implantologiju na američkom fakultetu UCLA.

Doznali smo i kako neki pacijenti jesu kandidati za ovakve metode, ali kod nekih se trebaju kombinirati i neke druge opcije.

Parodontoza poznato je, može nastati iz različitih razloga pa je kod liječenja iste najvažnije napraviti dobru dijagnostiku. 

  • Kod pacijenata koji imaju pravu indikaciju i kod kojih je ova metoda primijenjena, imamo stvarno odlične rezultate. Ono što je bitno kod ovoga je podatak da pacijent odmah ima rezultat jer čim ste krenuli u zahvat i popunili sluznicu, pacijent odmah vidi i osjeća rezultat ove pinhole metode. Naravno, kroz tri do šest mjeseci će se na tom mjestu još i stvoriti kost, ali u naravi rezultat je odmah vidljiv. Problem nastaje kad dođu pacijenti koji su već u uznapredovaloj fazi, kojima je već teško ikako pomoći, ali oni koji su kandidati za pinhole, dobiju trajno rješenje ovog velikog problema današnjice – zaključila je dr. Ježina.

Sve informacije mogu se dobiti na 021/360-270 ili na http://www.dental-care-croatia.com/o-nama/

Komentiraj