uvijek na mreži

Derbi odlučen u 13 minuta

Derbi je okončan i prije nego je započeo. Sve je krenulo golom Tihomira Novaka u 4. minuti, a završilo drugim golom Ante Ćorluke u 13. minuti.

Bijeli su sinoć jednostavno briljirali. Stvarali su priliku za prilikom pred vratima gostiju i već do 13. minute poveli s vrlo visokih 5:0. Mrežu Vrgorčana načeo je Tihomir Novak u 4. minuti. Na 2:0 u 6. minuti povisuje sjajni Ante Ćorluka, a u istoj minuti Matej Fideršek zabija i za 3:0. Lakoća stvaranja prilika igrača Split Tommyja oduševila je sve prisutne u dvorani na Gripama. Odličnu igru Bijeli su okrunili s još dva pogotka, oba u 13. minuti – prvi je postigao kapetan Josip Suton, drugog raspoloženi Ćorluka. Gostima se prva prava prilika pružila tek na samom kraju prvog poluvremena i to iz akumulacije koju je Duško Martinac preciznim udarcem pretvorio u zgoditak.

Dakle, prvo poluvrijeme i visokih 5:1 uništilo je sve ambicije Vrgorca. Drugi dio utakmice bio je uspavanka, Bijeli su ubacili u nižu brzinu a gosti su pokušali s golmanom igračem što im i nije pomoglo. Dapače, primili su još dva gola, u 35. minuti Ćorluka postiže hat-trick, a posljednji gol pravo je malo remek djelo golmana Nikole Čizmića za potvrdu briljantne pobjede.

Upravo Ćorluka nosi epitet igrača utakmice zbog fantastičnog hat-tricka. Golovi su bili predivni, a naročito posljednji kad je prebacio gostujućeg vratara.

Komentiraj