uvijek na mreži

Dirljivim porukama kolege i prijatelji se opraštaju od Jakše Fiamenga

Prijatelji i kolege Jakše Fiamenga danas se opraštaju od njega. Izdvojili smo neke poruke:

“..I zato ti moran ovo reć, moran protuslovit, neka san mlađi skužaj me;
Jakša moj, rodija si se sa peron od zlata, ma si isto jedno falija, i ti i Oliver! Nije za vama ostala samo Tišina mora…
Široko ti nebo, meštre”, napisao je napisao je između ostalog Goran Karan na svom Facebook profilu.

“…Lastavica, U prolazu, Prašina sa puta, Budi dobra prema njemu…..Zbogom, dragi Jakša i hvala za najljepše stihove koje si mi podario i obogatio moj život!…” napisala je Meri Cetinić.

” Svi smo suočeni s prolaznošću života, ali teško se pomiriti s činjenicom da nam najveći odlaze” – kazao je Tomislav Mrduljaš.

“..Dilili smo skupa i srdačne pozdrave, usputne i neusputne razgovore, a svaka tvoja besida nosila je timbar nečega duboko akademskog, a opet toliko ljudskog i jednostavnog da me nikad nije ostavljala ravnodušnog..” napisao je tekstopisac Pjero Mirić.

“Šjor Jakša hvala za svaki stih….Naklon do nekad…” – Duško Čurlić

“Jakša Fiamengo, veliki dalmatinski i hrvatski pjesnik, novinar, akademik i intelektualac nas je napustio danas.
Počivaj u miru Božjem ti veliki čovječe!” – Matko Jelavić

“Kada je pokojni Runjić uglazbio tekst A DANI BIŽE koji mu je Jakša poslao za mene, nisam mogla ni zamisliti da će upravo ta pisma obilježiti me dalmatinskom pivačicon” -napisala je Zrinka Milić

“Svi smo mi u Prolazu dok se jednom ne sretnemo zauvijek.  Adio dobri moj Jakša.” -zabilježio je Branko Viljac direktor festivala ” Večeri dalmatinske šansone”

Komentiraj