uvijek na mreži

dr. DENI MILEVČIĆ: Moderni svijet je nametnuo estetiku kao imperativ, ali meni je kao liječniku važno razgovarati s pacijentima prije svega o njihovom zdravlju

 

Deni Milevčić, doktorica dentalne medicine ovih će dana proslaviti dvadeset godina svoje privatne prakse u Splitu i 28 godina rada o kojem i danas govori s jednakim žarom.

Kakve usluge pacijenti mogu dobiti u Vašoj ordinaciji?

– Osim  konzervativne stomatologije koja podrazumijeva popravke, liječenja ,održavanje, te posebno preventivu, jako me veseli estetska stomatologija. Danas radimo nevjerojatne rekonstrukcije i nema veće radosti od one kad ti pacijent ustane sa stolca, pogleda se u ogledalo i zadovoljan se nasmije. Onda si i sretan i ponosan zbog obavljenog posla, ali  takne me taj osmijeh pacijenta i mnogo dublje. 

Rođena Jelšanka, nakon završene srednje ekonomske u Jelsi, Stomatološki fakultet  završila je u Zagrebu. Tamo ste radili osam godina, a nakon toga dolazite u Split i započinjete svoju privatnu praksu. Danas možete procijeniti koliko Splićani vode računa o dentalnom zdravlju?

– Jako puno. Pacijenti su jako motivirani i veseli me činjenica  da prije svega vode računa o vlastitom zdravlju, ali itekako znaju što žele kada je u pitanju estetski moment. Moderni svijet je nametnuo estetiku kao imperativ, ali meni je kao liječniku važno razgovarati s pacijentima prije svega o njihovom zdravlju.

U stomatologiji, postoje trendovi. Što je danas najpopularnije?

Popularnim možemo nazvati  izbjeljivanje zubi, ljuskice, te estetske krune od pune keramike. Ako vas prati vrhunski dentalni laboratorij čije znanje i vještina koketiraju s umjetnošću onda spoj moderne tehnologije i vašeg znanja i spretnosti rezultira radovima koji mogu udovoljiti i najzahtjevnijim estetskim izazovima.  Implantologija je posebna priča i zahvaljujući implantološkim rješenjima pacijenti profitiraju u funkcijskoj i estetskoj kvaliteti života.

Dolaskom u vašu ordinaciju pacijenti imaju mogućnost dobiti uslugu cijelog tima?

– Upravo tako. Surađujem s dr. Davorinom Šimunovićem, specijalistom ortodontom i s dr. Nikolom Petričevićem  specijalistom protetike i implantologije. Suradnja je fantastična i međusobno se nadopunjujemo. Naš je tim spreman pružiti sve: kompletnu stomatologiju, ortodonciju, implantologiju i estetiku lica. Pacijenti nam kažu da im je izvanredno to što smo svi  uvijek vedri, što u našim ordinacijama svira dobra glazba i što je čitava atmosfera opuštajuća. To je uvelike zasluga dviju posebnih žena, sestre Nede i dentalne tehničarke Filipe. Lijepo nam je čuti takve komentare pacijenata jer znači da uspijevamo u nastojanjima da im je kod nas ugodno.

Spomenuli smo već trendove u stomatologiji, ali kod vas se već odavno radi i estetika lica, kakvi su tu trendovi? Čini mi se da žene, ali i muškarci danas znaju pretjerati. 

– U trendu su već odavno botoks i fileri.  Kod mladih žena uglavnom se radi o korekciji usana, a žene zrelije dobi  žele korigirati bore. Tu se radi o zahvatima koji osvježe lice i s malim korekcijama vraćaju koju godinu unazad.  Dr. Petričević ima jasne vizije  tako da pretjerivanja nema. 

Deset godina ste vijećnik Hrvatske komore dentalne medicine?

– Sudjelujem u radu HKDM- a te nastojim koliko mogu doprinjeti razvoju i unapređenju struke. Naša komora se brine o tome da imidž naše dentalne medicine stalno raste.  Danas  se zna da se u Hrvatskoj može dobiti apsolutno vrhunska usluga. Cijene su povoljnije nego na zapadu jer živimo u takvom sustavu. Dentalni turizam u Hrvatskoj se odavno razvija.

Nakon dvadeset godina privatne prakse u Splitu, čini se da ste zadovoljni svojim dosadašnjim uspjehom?

– Do sada sam napravila uglavnom sve onako kako sam i htjela, mogu reći da sam zadovoljna postignutim. Radim ono što volim . Uvijek sam  željela zaobići klasičan odnos doktor – pacijent , s puno empatije  razumijeti i u svakom momentu biti sa one druge strane sebe i nikada zaboraviti da sam tu zbog pacijenta, a ne on znog mene. Poštovati njihovo zdravlje, vrijeme i novac. Zbog svega toga i danas jednako motivirano odlazim svakog dana na posao, iako sam majka troje djece i supruga koja pored svih obveza u ordinaciji imam i sve ono što moram svakodnevno odraditi kao žena. Ali, tako je ionako svim zaposlenim ženama zar ne?

 

Komentiraj