uvijek na mreži

Drugi dio koncerta “Kuća naše pisme” pogledajte u nedjelju u 19:10 na drugom programu HTV-a

Koncert koji nosi naziv po pobjedničkoj pjesmi Splitskog festivala 2019. godine, “Kuća naše pisme”, održao se u veljači 2020. u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Pjesmu su na Splitskom festivalu izveli autor pjesme Goran Karan, Tedi Spalato i klapa “Sveti Juraj” HRM-a. I stručni žiri i publika odlučili su nagraditi ovu odu Dalmaciji pa su tako izvođači postali treći u povijesti Festivala koji su osvojili i nagradu stručnog žirija i nagradu publike. Pjesma je u međuvremenu doživjela dvije različite obrade – u izvedbi grupe The Shades s Novog Zelanda i klape “Sveti Juraj” HRM-a, koja je napravila vlastitu akustičnu verziju. Možemo reći da je zaista odlično kada u tako kratkom vremenu nastanu obrade, osobito kada jedna dolazi s drugog kontinenta, a druga je klapska, što je dokaz da je ušla u bilo naroda. 

Hrvatska liga protiv raka ovim je koncertom obilježila 53. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im, koliko god je moguće, olakšala teško životno razdoblje. Scardona je bila suorganizator događaja, a ovo je bio četvrti koncert koji je organizirala s HLPR-om. 

Prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka, prisjetio se prošlogodišnjega glazbenog događaja:

Dragi prijatelji, od srca vam hvala na tome što ste sudjelovali na spektakularnom koncertu “Kuća naše pisme” u Lisinskome, koji će nam ostati u trajnoj uspomeni. Svi smo u Hrvatskoj ligi protiv raka sretni što će HRT2 emitirati snimku ovog koncerta. Ne sumnjam u njenu tehničku kvalitetu s obzirom na to da je naš Branko Paić (Scardona) čovjek sokolova oka i sluha. Koristim prigodu uputiti čestitke za dvadeseti rođendan Klape “Sveti Juraj” sa željom da ova epidemija virusa čim prije nestane pa da ponovno možemo “živit ka ljudi”!

Komentiraj