uvijek na mreži

Europskim novcem do društvenog života Klisa

Općina Klis bit će obogaćena osnivanjem Društvenog centra Klis, koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga

Danas su potpisani partnerski ugovori te je održana javna prezentacija projekta „Klis u centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu“ koji će trajati do studenog 2022. godine. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.596.826,70 kn (85% iz Europskog socijalnog fonda, 15% iz državnog proračuna). Nositelj projekta je Dobrovoljno vatrogasno društvo Klis, a partneri Općina Klis, Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu i Udruga “MI” – Split.Predstavnici partnera i nositelja, Jakov Vetma, Marko Galić, Lea Smodlaka, te Nives Ivelja potpisali su partnerske sporazume koji definiraju aktivnosti i zaduženja svakog pojedinog partnera.U sklopu projekta, život zajednice u općini Klis bit će obogaćen osnivanjem Društvenog centra Klis, koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga, a aktivnosti organizirane u Društvenom centru pozitivno će utjecati na oživljavanje društvenog života zajednice.

Zajedničkom suradnjom i javno-civilnim partnerstvom razvit će se 5 programa Društvenog centra:1. Korisna znanja za održivi razvoj2. Knjižnica po mjeri čovjeka3. Aktivni u zajednici kroz volontiranje4. Razvoj znanja i vještina5. Mirovina nije mirovanje.

Kroz navedene programe organizirat će se cijeli niz aktivnosti namijenjen lokalnom stanovništvu svih dobnih skupina – od pomoći u učenju i zanimljivih književnih događanja preko rekreativne gimnastike i druženja za umirovljenike, do različitih volonterskih edukacija i akcija u zajednici. Cilj projekta, osim razvijanja navedenih programa je i podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva s područja općine Klis te prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti.

Trenutno su u provedbi edukacije za organizacije civilnog društva u svrhu podizanja kapaciteta zaposlenika i volontera za osmišljavanje i provođenje aktivnosti pozitivnih promjena u zajednici.Osim navedenog, u provedbi su i aktivnosti manjih građevinskih zahvata u Domu kulture „Jozo Buliga“ u Klisu, kako bi Dom bio spreman za provedbu svih osmišljanih aktivnosti.

Komentiraj