uvijek na mreži

Filip Dević koncertom u HNK Split obilježava značajne obljetnice

U splitskom Etnografskom muzeju održana je konferencija za medije povodom svečanog koncerta kojim se obilježava 60 godina muške i 50 godina ženske klape „Filip Dević”. Koncert će se održati u HNK Split 5. veljače u 19.30 sati, a uz dvije klape slavljenice nastupit će i njihovi gosti: prvakinja Opere HNK Split Terezija Kusanović i nacionalni operni prvak Ivica Čikeš.

O značaju ovih dviju klapa na konferenciji su govorili Jasminko Šetka, priznati i nagrađivani voditelj klapa i klapskih festivala, ujedno i nekadašnji voditelj ženske klape „Filip Dević”, te Ante Čićo Ganza, poznati splitski kulturni i javni djelatnik, te jedan od najuspješnijih predsjednika Kulturno-umjetničkog društva „Filip Dević”.

Muška klapa „Filip Dević” jedna je od najdugovječnijih, najkvalitetnijih i najnagrađivanijih naših klapa, koja je na Omiškom festivalu klapa nastupila 42 puta i osvojila 28 nagrada. Ženska klapa „Filip Dević” po poznatim je podacima prva ženska klapa uopće. Na Omiškom je festivalu nastupila 28 puta i također osvojila brojne nagrade.

Komentiraj