uvijek na mreži

Filmu “Zvijezda je rođena” samo jedan Zlatni Globus, “Bohemian Rhapsody” najbolji film

NA GALA večeri u Los Angelesu u nedjelju navečer dodijeljeni su Zlatni globusi, nagrade koje prethode i na neki način su indikator za favorite dva mjeseca kasnije, na najvažnijoj filmskoj nagradi – Oscaru.

U kategoriji najboljeg filma – drame pobijedio je “Bohemian Rhapsody”, a glavni protagonist tog filma Rami Malek dobio je nagradu za najboljeg glumca za izvedbu Freddyja Mercuryja. U kategoriji glumica slavila je Glenn Close za “The Wife”, iako je u ovoj kategoriji favoritkinja i Lady Gaga.

U kategoriji najboljeg filma komedije ili mjuzikla pobijedio je “Green Book”, Christian Bale (“Vice”) je najbolji glumac, a Olivia Colman (“The Favourite”) glumica. 

Nagradu za najboljeg redatelja dobio je Meksikanac Alfonso Cuaron za film “Roma”, koji je proglašen i za najbolji strani film. Najbolju sporednu ulogu ostvario je Mahershala Ali u “Green Booku” i Regina King za “If Beale Street Could Talk”. 

Jedan od najvećih favorita, film “Zvijezda je rođena” s Lady Gagom u glavnoj ulozi dobio je samo jedan Zlatni globus, i to onaj za najbolju originalnu pjesmu, “Shallow”.

Golden Globe za životno djelo, koja nosi ime Cecil B. DeMille dobio je Jeff Bridges, slavni “The Dude” u filmu The Big Lebowski iz 1998. godine.

Foto: Reuters Zlatni Globus

Komentiraj