GAULT&MILLAU 2019: Hrvoje Zirojević chef godine!

Splićanin Hrvoje Zirojević proglašen je chefom godine, u konkurenciji jednog Davida Skoke, Tvrtka Šakote ili Rudija  Štefana

Splićanin Hrvoje Zirojević proglašen je chefom godine, u konkurenciji jednog Davida Skoke, Tvrtka Šakote ili Rudija Štefana, a po izboru gastronomskog vodiča Gault˛Millau. Jedan od dva najprestižnija svjetska gastronomska vodiča i jedini koji ima posebno izdanje za Hrvatsku, Gault&Millau dodjeljuje godišnje Trofeje chefovima koji su se istaknuli svojim kuhanjem i kulinarskom filozofijom.  Nisu to nužno chefovi najelitnijih restorana, već oni koji su kreativni, ali ne robuju gastronomskim trendovima, koji su inovativni, ali poštuju tradiciju svoga kraja, koji poznaju suvremene kulinarske tehnike, ali kuhaju s velikom dozom emocija jer „osjećaju“ namirnice.

Dodijeljene su još neke nagrade: Mladi chef godine je Tino Senožić iz opatisjkog Navisa, Fabricio Vežnaver iz Pergole i Matija Bregeš iz Boškinca , najbolji restorani su Monte, Pelegrini , 360 i Laganini.

Facebook Comments