uvijek na mreži

Hoće li Split i Dalmacija ikad dočekati ovakve vijesti

Umag je prvi grad u Hrvatskoj s besplatnim vrtićima

Grad Umag od 1. travnja 2017. godine biti prvi grad u Hrvatskoj, a i šire, s BESPLATNIM VRTIĆIMA za sve svoje male sugrađane, bez liste čekanja i s najvišim standardima. Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, ravnateljice umaških dječjih vrtića Marija Adamović i Ondina Šimičić, voditeljica službe za predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Marija Ivanković te uzbuđeni polaznici budućeg vrtića, simboličnim su rezanjem vrpce prijateljstva i puštanjem šarenih balona uz „Odu radosti“ jučer svečano otvorili novi umaški dječji vrtić „Radost-Gioia“.

– Obrazovanje je temeljni zalog za budućnost i demografsku obnovu, kako Umaga, tako i Republike Hrvatske – kazao nam je gradonacelnik Vili Bassanese i nastavio:
-Naše mišljenje je da bi obrazovanje trebalo biti svima besplatno i dostupno. Hrvatska je mala zemlja i svakim danom sve manje naseljena pa je stoga krajnji čas da svi zastanemo i upitamo se što možemo napraviti za svoj grad, za svoju domovinu i za sve nas.
Naravno, ovakve dobre vijesti nas uvijek razvesele, pogotovo u vremenima kad je demografska obnova itekako nužna. No, moramo se upitati hoće li Split i Dalmacija ikad doživjeti ovakve poteze gradskih vlasti i nije li baš sada vrijeme da brojni kandidati za gradonačelnika Splita posvete pokoju rečenicu baš ovakvim temama!

Komentiraj