uvijek na mreži

Hotel slavne povijesti ponovno otvoren

Hotel Jadran u Tučepima već je popunjen

Ovog je vikenda gostima svoja vrata otvorio TUI BLUE Jadran, nekoć jedan od najpoznatijih hotela na Makarskoj rivijeri, ali i na cijeloj obali, koji je, osim svojom jedinstvenom arhitekturom i nezamislivim luksuzom koji je nudio u vrijeme kad je sagrađen – poznat i po svojoj slavnoj i burnoj prošlosti.
Naime, nakon Drugog svjetskog rata, 1948. godine, gradili su su ga njemački ratni zarobljenici prema nacrtima slavnog arhitekta Branka Bona i to kao odmaralište za jugoslavensku tajnu policiju.

Prema legendi, komisija tadašnje policije putovala je motornim brodom Jadranom od juga prema sjeveru, tražeći od Molunta do Kopra lokaciju za odmaralište na kojem će tajna policija ljetovati. Nakon što su proputovali cijeli Jadran, za destinaciju su odabrali tada još nenaseljeno žalo.

Uz ovo velebno zdanje vezane su mnoge zanimljive priče – jedna od njih je i da je, budući da je nastao u vrijeme teške oskudice, njegov vodovod nastao od cijevi iskorištenih s putničkog broda “Partizanka” koji je izgorio u splitskom škveru.

Prvih nekoliko godina u njemu boravio isključivo vrh jugoslavenske politike, sve dok sredinom 1957 g. prošlog stoljeća nije otvoren za turiste i postao simbolom početka luksuznog turizma na Jadranu. Bio je jedan od najprestižnijih hotela na jadranskoj obali i predstavljao je kulturu svog vremena, sagrađen u prepoznatljivom bauhaus stilu.
Preuređeni hotel ima 161 sobu i 11 junior apartmana s direktnim pristupom bazenu.


Ima 3 bazena – swimm up, bazen na terasi i infinity bazen, 3 restorana, 3 bara, Bluef!t park za vježbanje na otvorenom pod nadzorom osobnih trenera i luksuzni wellness .

U njegovu obnovu uloženo je 15 milijuna eura, a izuzetno zahtjevnu adaptaciju potpisuje ugledna splitska arhitektica Lea Aviani koja je za cijelo vrijeme radova usko surađivala s konzervatorskim odjelom s obzirom da je hotel zaštićeni spomenik kulture.


“Iznimno smo ponosni što smo nakon višemjesečnih, izuzetno zahtjevnih radova otvorili TUI BLUE Jadran u Tučepima, hotel koji je više od četiri desetljeća bio simbol luksuznog turizma i zaštitni znak Makarske rivijere.
Obnovljeni hotel gotovo filmske povijesti i jedinstvene arhitekture te spomenik kulture, prvi je u Bluesun lancu koji ima 5 zvjezdica te će, temeljem ugovora s najvećim i najuglednijim svjetskim turoperatorom TUI, sljedećih pet godina poslovati pod njihovom luksuznom franšizom TUI BLUE – kazao je Tonči Boras, predsjednik Uprave Sunce koncerna d.d.

Komentiraj