uvijek na mreži

Hrvatski kviz savez i Karlovačko organiziraju finale Karlovačko pub kviz kup u Splitu

Poljud će večeras biti domaćin finala ekskluzivnog pub kviz natjecanja kojeg organiziraju Hrvatski kviz savez i Karlovačko. U finalu se natječe 11 najboljih splitskih ekipa – to su pobjednici predfinalnog natjecanja u kojem je sudjelovalo više od 100 ekipa.

Finalni kviz sastojat će se od četrdeset pitanja podijeljenih u tri kruga. Sastavljač pitanja Stipe Mustapić, koji je ujedno jedan od pokretača splitske kvizaške scene, otkrio je kakva će biti pitanja na kvizu: ”Pitanja će biti vezana prvenstveno uz Dalmaciju, ali i Hajduk i Karlovačko. U prvom krugu će biti deset slikovnih pitanja, u drugom petnaest zatvorenih pitanja koja donose po dva boda, dok će u trećem krugu biti petnaest otvorenih pitanja koja zahtijevaju pisani odgovor koji će moći donijeti čak tri boda.”

Veliko finale na Poljudu donijet će najboljima vrijedne nagrade – pobjednici će osvojiti tablete, članovi drugoplasirane ekipe večeru za dvoje u splitskom restoranu Zora Bila, a trećeplasirani po karton Karlovačkog piva.

„Veseli nas što imamo priliku biti suorganizator jednog ovako velikog natjecanja kojim možemo promovirati i poticati kulturu kvizova, opću svakodnevnu informiranost, stjecanje različitih znanja te sve to povezati s dobrom zabavom uz vrhunsko domaće pivo i najbitniju sporednu stvar na svijetu“, poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza. „Osim toga, želimo zahvaliti Karlovačkom na potpori te nogometnom klubu Hajduk na ustupanju prostora za veliko finale“.

Komentiraj