uvijek na mreži

Hugo Almeida je novi Hajdukov broj deset

Nakon čudesnog Hajdukovog dana u prijelaznom roku sportski direktor Mario Branco obratio se javnosti. Odlazak Vlašića u Everton najviši je Hajdukov transfer u povijesti, s bonusima iznosi preko 10 milijuna eura. U ovom trenutku, to je čaroban posao za “bijele”, koji osigurava klubu mirnu plovidbu prema zacrtanim ciljevima.
– Nisam gledao prema rekordu, ovo je bio važan dan za Hajduk, transferom smo osigurali financijsku stabilnost klubu u narednom periodu. Fokusirali smo se na ono što je najbolje za Hajduka, a ne na rekorde. Vlašićev odlazak je veliki gubitak, ali i velika stvar za njega – kazao je Branco.
Taj transfer u Everton počeo se nazirati već nakon prve utakmice Hajduka protiv slavnog engleskog kluba.
– Uvijek je postojala mogućnost Vlašićevog odlaska, on je igrač na visokom nivou, a već nakon utakmice u Liverpoolu protiv Evertona znali smo da nam ga je teško zadržati – kaže Branco.
U najavi sezonu u Hajduku su govorili da imaju milijun eura za pojačanja.
– Potrošili smo pola milijuna eura za sve dolaske, to je maksimalni iznos. Nama je najvažnije bilo zadržati momčad na okupu – rekao je Branco.
Stiglo je i pitanje o tome zašto Vlašića zaobilazi izbornik Ante Čačić.
– Vjerujem da će Vlašić igrati u A reprezentaciji, poštujem odluku izbornika, ali ono što je sigurno da je on najbolji hrvatski igrač svog godišta – kaže Branco.
Sportski direktor je izvijestio da je trener Joan Carrillo upoznat sa svim događanjima u prijelaznom roku.
– Oko svih odlazaka i dolazaka dogovoran se s Carrillom, više puta smo razgovarali oko Vlašićevog odlaska – kazao je Branco.
Imao je Hajduk pripremljeno rješenje za Vlašićevu zamjenu, ali ponuda je odbijena.
– Htjeli smo dovesti igrača sličnih karakteristika, ali njegov klub je odbio našu ponudu (Kovacs iz Videotona, nap.a.) – otkrio je Branco.
Potom se otvorila priča o Hugu Almeidi.
– Igrao je za AEK, počinje trenirati s momčadi u ponedjeljak, vjerujem da će biti u konkurenciji za utakmicu s Osijekom. S tim da čekamo njegovu igračku putovnicu, pa ćemo vidjeti ima li suspenziju zbog crvenog kartona kojeg je dobio u posljednjoj utakmici za AEK. Znamo da je dobio dvije utakmice kazne. Mi smo već nakon ozljede Futacsa tražili napadača sa sličnim karakteristikama, našli smo ga u Almeidi. Vrlo slične su mu posljednje sezone kao i Futacsove – rekao je Branco.
Dok je Branco pričao u Hajdukov press salon ušetao je Hugo Almeida.
– Mister Hugo Alemida – predstavio ga je Hajdukov šef pressa Ante Bilić.
Branco je izvukao pripremljeni dres, Almeida je nova Hajdukova desetka.
– Moje ambicije su pomoći Hajduku u borbi za titulu prvaka. Fizički sam u redu, u AEK-u sam igrao, sprema sam iz igranje. Svi znaju da je Hajduk veliki tim, s velikom poviješću. Sjećam se da sam u dresu Werderu zabio Dinamu, znam za Rijeku. U Bešiktašu me vodio Slaven Bilić, svi znaju da Hrvatska ima dobre igrače, dobru reprezentaciju. Noćni klubovi? Tko ih ne voli, volite ih i vi, ali morate izabrati trenutak. Kad ste slobodni možete izaći vani – kazao je Almeida.
Za kraj je sportski direktor odlučno najavio.
– Više nitko neće napustiti Hajduk, nema veze što su još neka tržišta otvorena. Vjerujem da možemo biti prvaci, to ne govorim da bih vam prodavao priču već zato što vjerujem u ovu momčad – zaključio je Branco.

Komentiraj