uvijek na mreži

Izložba učenika Astor Collega i Prve gimnazije “Novi vidici”

Izložba Novi vidici / New horizonts na kojoj su učenici Astor Collega i I. GIMNAZIJE SPLIT izložili svoje fotografije otvorena je sinoć 2. svibnja 2019. u 19:00 u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače. Otvorena je do 8.05.2019.

Astor College i I. GIMNAZIJA surađuju već 26 godina . Suradnja se financira sredstvima grada Splita i MZOS – a.

Iz Engleske su došli  David Meads, chief executive of Astor federation for the arts koji je na tom mjestu naslijedio Chrisa Russella, osvjedočenog prijatelja Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata, te zaljubljenika u Split, zaslužnog za 26 godina prijateljstva i uspješne suradnje sa splitskom I. GIMNAZIJOM. U njihovoj pratnji su Lee Kane ravnatelj Astor Collega, te profesorica Kirsty Elliot koja je urednica izložbe s britanske strane, te dvoje učenika Anna Sirona i Zachary Herring. Učenici su iskoristili vrijeme za snimanje noćnih i dnevnih fotografija Splita koje će s ponosom izložiti po povratku u UK. Urednik izložbe sa hrvatske strane je profesor likovne umjetnosti Pino Repanić.

Izložba nam je pokazala nove vidike u fotografiji, a mali tematski domjenak pokazao je i nove vidike u gastronomiji. Tema mu je bila „50 nijansi zelene“ .Na ovom tematskom domjenku ugledni splitski gastronomi Sandra i Dane, uz savjete splitske nutricionistice Olje Martinić upotrijebili su 50-ak namirnica s  popisa od 100 najzdravijih namirnica svijeta Georga Mateljana,  uglednog svjetskog stručnjaka za prehranu, porijeklom Dalmatinca.

  ReplyForward
Komentiraj