uvijek na mreži

Karlo Veliki novi je heroj Poljuda

 
Bio je to jedan od onih dana koji će se prepričavati, Hajduk je svladao Istru 1961 s 3:2, a gol odluke u posljednjoj sekundi utakmice, odnosno u 95. minuti postigao je vratar Karlo Letica. Bila je to bezizlazna situacija za Hajduk, bodovi su bježali, a onda se ukazao novi heroj Hajduka, dvometraš Letica, koji je u stilu rasnih centarforova glavom pogodio za pobjedu “bijelih”. Ne treba pričati o slavlju koje je zavladalo, tako je malo dovoljno za sreću… 
– Poslao sam ga u napad, jer Karlo ima visinu. Pokušali smo sve, ali razmišljao sam kako nemamo skakača poput Futacsa i Almeide, pa idem pokušati s Leticom. Da, imali smo sreće, ali smo je i zaslužili – kazivao je nakon utakmice Hajdukov trener Željko Kopić.
I on je eksplodirao, inače mirni Kopić utrčao je u teren nakon tog gola Letice.
– Nisam ja taj koji treba pokazivati emocije nego voditi ekipu. Ali, kad je trenutak da zabiješ u 95. minuti i dobiješ utakmicu onda je svejedno je li s druge strane Istra ili Manchester – objasnio je Hajdukov trener. 
Nije bio zadovoljan igrom u prvom djelu.
– Igračima sam u poluvremenu rekao da ovo nije razina koja se traži od Hajduka i da ja kao trener preuzimam odgovornost, ali da svi zajedno moramo naći rješenje da igramo kvalitetnije – kazao je Kopić. 
Sada je pred Hajdukom polufinale Kupa Hrvatske i gostovanje kod Lokomotive, nema dvojbi da “bijeli” žele u finale, ali i prvenstvo se zakuhalo. Evo Hajduka na šest bodova od Dinama kojeg je baš Lokomotiva pobijedila, i to po prvi put u povijesti.
– Prvenstvo je vratilo svoju draž. Nedavno je bilo minus 12 i generalno je sada zanimljivije. Nama je glavni cilj unaprijediti igru – ne pada u euforiju Hajdukov trener.
Glavna poljudska priča je Karlo Letica, već odavno drži nadimak Karlo Veliki.
– Pitao sam trenera mogu li u napad, dogodilo se kao u najluđim snovima – kaže Letica.
Ta subota dugo će mu ostati u sjećanju, zabio je gol za pobjedu, a usto je španjolska Marca objavila tekst u kojem stoji da je veliki Real zainteresiran za njega.
– Moj vam je ritual isključiti mobitel na dan utakmice. Iznenadila me ta informacija, ali nisam se obazirao, u mislima mi je bila samo Istra. Pustite to, prijelazni rok je daleko, svaka odluka bit će isključio klupska – zaključio je Letica.
Inače, Hajduk je poveo pogotkom Gyurcsa u 15. minuti, pa je Istra preokrenula preko Vojnovića u 27. te Mateia u 53. minuti, a na 2:2 poravnao je Said u 71. minuti.
 
foto: hajduk.hr
Komentiraj