uvijek na mreži

Kopić: Igramo pod psihološkom blokadom

U posljednji trenutak Said je golom u 92. minuti spasio Hajduk od poraza protiv Osijeka. Na kraju je u dvoboju za drugo mjesto bilo 1:1. Hajdukov trener Željko Kopić svjestan je svega što je bilo dobro, ali i loše.
– Prvih petnaest minuta imali smo energiju, a onda smo ušli u seriju neforsiranih pogrešaka u dodavanju protiv defenzivnog Osijeka. Protok lopte nije bio kako treba, a gol smo primili iz prvog udarca. Na kraju smo igrali s četiri napadača, bilo je dobrih stvari, ali i onih koje nisam očekivao. Kada pogledam tijek utakmice moram biti zadovoljan konačnim rezultatom. Igra u Puli i prvih petnaest minuta dale su naznake kako želimo igrati. Imamo probleme u igri, svjestan sam toga, ali neću u nikoga upirati prstom, to ostavljam za internu analizu. Sad nas čeka Kup utakmica s Osijekom, svjestan sam gdje sam došao, igračima sam rekao da preuzimam maksimalnu odgovornost, a oni trebaju prihvaćati zahtjeve, koji se pred njih postavljaju. Napravit ćemo sve što je u našoj moći za proći dalje. U debiju kao trener Hajduka u Poljudu osjetio sam enormno poštovanje prema toj ulozi – rekao je Kopić.
Kopić je s klupe gurao svoju momčad prema naprijed, ali taj presing bio je kvalitetan sam u tih prvih petnaestak minuta.
– Ova ekipa može više, ima određenu psihološku blokadu, pričam s njima, ali i oni imaju, koji uteg više u plećima. I onda kad dođe prva greška, onda dođe strah od sljedeće greške i ne idu korak naprijed nego dva natrag. Znači, nije problem u kondiciji – kazao je Kopić.
Osijekov trener Zoran Zekić realno je ocijenio zbivanja u Poljudu.
– Ne mogu reći nešto prebajno o ovoj utakmici, nije bila lijepa za gledanje. Ušli smo bojažljivo, nismo uspjeli uspostaviti posjed, posebno prvih deset minuta. Kasnije smo ušli u ritam, dali gol, ali u drugom dijelu imali smo puno krivih dodavanja u zadnjoj trećini. U završnici je trener Hajduka ubacio sve koji mogu napadati, a ja sam ubacio sve koji mogu skočiti, ali primili smo gol iz odbijanca. Dobili smo gol u 93. minuti protiv Dinama, sada ovo, prosuli smo dosta bodova, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Sada nas čeka Kup, vjerujem da ćemo biti agresivniji, hrabriji, bit će to drugačija utakmica od ove – kazao je Zekić.
Komentiraj