uvijek na mreži

Kopić: Nema euforije, idemo dalje od utakmice do utakmice

 
Pobjednički je dignuo ruke u zrak Željko Kopić, Hajduk je na Maksimiru svladao s 1:0 Dinamo, vratio neizvjesnost prvenstva Hrvatske. Hajduk je bio bolji i od Tihomira Pejina, koji je poklonio jedanaesterac Dinamu i još isključio Borju Lopeza, kao da svako, pa i slučajno igranje rukom, mora biti sankcionirano. U toj situaciji Soudani je čak napravio i prekršaj nad Lopezom. No, neka Pejina i sličnih, Hajduk je naviknuo da igra sam protiv svih. 
Jedini gol djelo je Francka Ohandze u 52. minuti kada je iskoristio početničku grešku Leškovića i Livakovića. Pogotku “bijelih” prethodila je sporna situacija, koju je teško procijeniti kada je Soudani išao na Leticu, a Hajdukov vratar rukom izbio loptu. Bilo je to na rubu šesnaesterca, uvjereni da smo da je bilo imalo mogućnosti da bi Pejin to sankcionirao. Vjerojatno na trenutak nije vidio, ali kasnije je to obilato vratio… A Hajduk junak je Karlo Letica, koji je imao niz odličnih obrana, svojom pojavom natjerao je i Marija Gavranovića da promaši jedanaesterac. Prije dva mjeseca, dok je Gavranović bio u Rijeci, obranio mu je udarac s bijele točke, sada je nastavio priču…
– Ne želim izdvajati nikoga, pa tako ni sebe, ovo je pobjeda momčadi. Ovo mi je bio derbi iz snova, velika je stvar za mene. Nadam se da ovaj naš niz pobjeda neće stati, a prvenstvo je još dugo, doći ćemo mi i bliže Dinamu – kazao je Letica.
Željko Kopić isključen je pred kraj utakmice kada je reagirao nakon što Doumbia nije isključen zbog prekršaja nad Ohandzom.
– Ušli smo dobro u utakmicu. Optimalno smo onemogućili Dinamo u napadačkim akcijama. Jedino je Soudani u prvom dijelu imao jednu priliku, koju je Letica obranio. Na poluvremenu smo konstatirali da je defenziva dobro odrađena, ali kako bismo trebali biti konkretniji prema naprijed. Tako je i bilo. Mada smo opasno živjeli. Ali, na kraju smo odigrali dobru utakmicu i zaslužili tri boda. Puno je emocija u meni uzavrelo. Priznajem, burno sam reagirao poslije akcije Ohandze. Znam da takvo ponašanje nije poželjno, ali puno s toga nakupilo. U svakom slučaju nije bilo zločestog konteksta – kazao je Kopić.
Dinamo je sada na devet bodova prednosti, gleda li Kopić prema tituli.
– Devet bodova je velika prednost. Nisam međutim time opterećen niti o tome razmišljam. Mi svaki trening i svaku utakmicu moramo odraditi maksimalno, a onda ćemo u konačnici vidjeti što će nam to donijeti. Nisam u euforiji, idemo dalje utakmicu po utakmicu – zaključio je Kopić.
Foto: hajduk.hr
Komentiraj