Kopić: Ohandzi želim sreću, on je završena priča za nas

Nakon poraza protiv Slaven Belupa u Poljud stiže Rudeš (subota, 15 sati). Zamjena je to domaćinstva zbog vremenskih prilika. Rudeš je stajao Hajdukovog trenera Željka Kopića posla u Koprivnici, otišao je s klupe Slaven Belupa nakon poraza u Kupu protiv momčad iz zagrebačkog kadra.
– Razmišljam isključivo o pripremi utakmice i želji da pokažemo dobar nogomet. Ne razmišljam o stvarima, koje su se dogodile, za sve postoje okolnosti. Moj fokus je na treningu i samoj utakmici – kaže Kopić.
Hajduk u dvoboj protiv Rudeša ulazi bez Francka Ohandze, koji je napravio transfer u Kinu. Hajdukova blagajna je punija, ali napad je siromašniji za ljubimca publike.
– Ohandza je puno dao klubu i momčadi, donio nam je puno toga dobrog, zahvaljujem mu na doprinosu, želim mu sreću u nastavku karijere. Ovim transferom riješio je dosta stvari u životu. U ovom trenutku on je završena priča, imamo dosta igrača u kadru, od trenutka kad je Ohandza otišao moj fokus je na igračima, koji su ovdje. Doći će do određenih promjena u načinu igre, moramo se što prije adaptirati – kazao je Kopić.
Kao njegove glavne zamjene nameću se Futacs i Almeida, zbog toga što ih Hajduk ima u kadru Ohandza je, između ostalog, i pušten u Kinu.
– Futacsa još nema, stanje Almedie procijenit ćemo nakon treninga – pojasnio je trener Hajduka.
Rudeš je dobro ušao u nastavak sezone, što Kopić očekuje od utakmice?
– Svaka momčad, koja dođe u Poljud ima motiv za pokazati se u pravom svjetlu, tako je i s Rudešom. U ovom prijelaznom roku zadržali su momčad, nadopunili se da ostanu na istom tragu. Očekujem ih u defenzivnom bloku, s pokušajima brzih tranzicija, ali to je stereotip momčadi koje dolaze u Poljud. Na nama je da otvorimo taj blok i da budemo stabilni u obrani i smanjimo broj kontranapada – rekao je Kopić.
Objasnio je Hajdukov trener kako je svlačionica reagirala nakon poraza protiv Slavena.
– Nije ugodno izgubiti utakmicu, posebno na svom terenu. Razgovarao sam dosta s igračima, analizirali gdje je bio prostor za razviti utakmicu na drugačiji način. Prije Slaven Belupa nismo bili u euforiji, a poslije nismo upali u depresiju. Bilo je nezadovoljstva, što je normalno, ali nikakve depresije. Jednostavno, dogode se takve utakmice, tako je na svim nivoima – kaže Kopić.

Facebook Comments