uvijek na mreži

Kopić pred bijeli Maksimir: Mi želimo diktirati ritam

 
 
U kratkom periodu na klupi Hajduka evo još jednog izazova za Željka Kopića. Pobijedio je Rijeku na Rujevici, izbacio Osijek u Kupu i sada ide na Maksimir (nedjelja, 15 sati), čega ga najveći derbi, u posljednje tri službene utakmice ima 12:0. Kopićev Hajduk je postao stroj, koji melje sve ispred sebe, ali sada to treba dokazati i protiv Dinama. Bit će to i dvoboj dvojice mladih trenera, Marija Cvitanovića i Željka Kopića, koji ove sezone na klupama Dinama i Hajduka ne znaju za poraz.
– Radili smo dobro cijeli pripremni period, igrači pokazuju odlučnost i zajedništvo, a to očekujem i u Maksimiru, naravno uz veliku dozu taktičke discipline. Vjerujem u ekipu i u ono što radimo i da ćemo pokazati dobar nogomet. Moj osjećaj je dobar, svi zajedno smo pokazali da možemo napraviti kvalitetne stvari, apsolutno sam miran pred derbi s Dinamom – rekao je Kopić.
Vrlo je jasno kazao što očekuje od svojih igrača, kako u napadu, tako i u obrani. Posebnu pozornost “bijeli” moraju posvetiti Soudaniju, koji je često bio koban za Hajduk.
– Svjesni smo da Dinamo ima visoku razinu pojedinačne kvalitete, moramo biti na najvišoj razini svih naših sposobnosti kako bismo pokazali pravi nogomet. A Soudanija i bilo kojeg drugog igrača ćemo pokušati neutralizirati u obrambenom dijelu – kaže Kopić.
Dinamo ima velikih 12 bodova prednosti, pobjedom u Maksimiru Hajduk bi ostavio barem malo neizvjesnosti, spasio prvenstvo.
– U pripremi utakmice ne razmišljam o tih minus 12 već o zahtjevima prema igračima na terenu. Mi želimo diktirati ritam, biti ofenzivni, igrati napadački, tendencija je igrati na način na koji radimo i treniramo – zaključio je Kopić.
Naravno, prema Maksimiru kreću kolone Hajdukovih pristaša, procjenjuje se da će ih biti preko tri tisuće. Hajduk će, zbog televizijskih zahtjeva igrati u kombinaciji bijelo-bijelo-bijelo, nema dvojbe da će Maksimirom vladati bijela boja.
 
foto: hajduk.hr
Komentiraj