uvijek na mreži

Kopić: Želim hrabrog Hajduka, koji će napadati i dominirati

 
Kreće Hajduk u proljetni dio sezone, odmah na početku pred Željkom Kopićem je veliki izazov, gostovanje kod  Cibalije u Vinkovcima.
– Svjestan sam da nas u Vinkovcima čeka zahtjevna utakmica. Ekipa je u dobrom stanju, vjerujem da ćemo prezentirati kvalitetan nogomet i napravit ćemo sve da osvojimo nova tri oda. Do utakmice imamo još dva treninga, tako da ćemo tek nakon njih odrediti prvih jedanaest i sve koji će otputovati u Vinkovce. Tražili smo zamjenu domaćinstva, ali ta priča je završena. Kako Cibaliji, tako i nama, teren će biti isti, a na nama je da se adaptiramo na pravi način bez obzira na stanje travnjaka – kazao je Kopić.
U odnosu na prvi dio sezone nema Ante Ercega, stigli su Filip i Gyursco, vratio se Caktaš.
– Erceg je bio izuzetno bitan igrač za Hajduk. Isto tako smo se složili da je nakon njegova odlaska bilo potrebno odreagirati, doveli smo tri igrača koji imaju legitimitet što se tiče kvalitete, ali i po onome što su već odigrali u karijeri. Miju znate, a preostala dvojica su reprezentativci svojih zemalja. Na njima je da se što prije adaptiraju i opravdaju očekivanja. Kod Caktaša je važno da je zdrav i da je ušao u kvalitetan trenažni proces. Razgovarao sam s njim, motiviran je, a to je preduvjet da pokaže kvalitetu – kaže Kopić.
Trenerova vizija je jasna.
– Želim vidjeti hrabrog Hajduka koji će napadati i dominirati, te ima jasnu ideju kako igrati u svim fazama igre. Svjestan sam da imamo još puno prostora za napredak, ali u velikom postotku do sada odigranih minuta smo mi bili ti koji su kontrolirali razvoj događaja na terenu. Bilo je stvari koje nisu kako bi željeli, ali ukupno mislim da je smjer dobar – rekao je Kopić.
Ima nekih nedefiniranih stvari, Ohandza i Stipica nisu produžili ugovore, Almeida malo igra, malo ne…
– Prije svega sam sretan što je Ohandza odradio kompletne pripreme bez da je propustio iti jedan trening. Na treninzima je bio jako pozitivan. Što se tiče mene i momčadi, mi smo s njim zadovoljni, a o njegovu statusu ćete morati sa sportskim direktorom jer on i igrač imaju jasniju sliku glede produženja ugovora. Tako je i sa Stipicom, ne gledam ništa kroz činjenicu tko je potpisao, a tko nije, gledam što je potreba ekipe. Za ugovore pričekajte presicu sa sportskim direktorom, a tko je prvi vratar ćemo ostaviti za nedjelju. Hugo ima standardne probleme, ali odradio je veliku većinu treninga, što s ekipom, što individualno. On je posvećen momčadi, želi participirati što više može. S obzirom na njegov status, donosit ćemo odluke iz utakmice u utakmicu. Mnogo od njega očekujemo, ali postoji doza opreza – zaključio je Kopić.
Komentiraj