Kreće Erste Rukometna Liga Dalmacije

Dalmacija će narednih mjeseci živjeti rukomet, kreće Erste Rukometna Liga Dalmacija (ERLD), projekt je to kojeg je pod pokroviteljstvom Erste Banke pokrenula Rukometna Akademija Balić&Metličić.
– Prepoznali smo kvalitetu i doprinos široj zajednici, što su dva glavna kriterija prilikom odabira koga ćemo financijski podržati. Vjerujem da smo na početku dugoročnog projekta i nadamo se da će se uključiti što veći broj djece. Nadam se i da će se osnivanje ove lige pozitivno odraziti na stvaranje nove generacije budućih legendi. Za sada se fokusiramo na Dalmaciju, ali je moguće da se u budućnosti proširimo – rekao je na press konferenciji, koja je održana u splitskom hotelu Park direktor Regionalne direkcije Erste Banke sektor Jug Jurica Smoljan.
Proslavljeni rukometaši Ivano Balić i Pero Metličić smatraju da je ovo novi iskorak u djelovanju njihove Akademije, koja je u 11. godini rada.
– Nakon 11 godina djelovanja u Akademiji, odlučili smo se za korak više. Veliki broj djece prošao je kroz naš klub, natječemo se u svim dobnim uzrastima, kao i u seniorskom u Drugoj ligi Jug. Ponosni smo, imamo dobre rezultate i za nas je ovo velika stvar. Vidio sam podatak da se samo 30 posto djece u Hrvatskoj bavi sportom, što su poražavajući rezultati zbog kojih moramo biti zabrinuti. Ovaj je projekt prilika da pokrenemo djecu i promijenimo tu brojku. Nadam se da ćemo djeci približiti rukomet, ali i sport općenito. U kontaktu smo sa školama, trenerima i djecom, a važno je naglasiti kako sudjelovati mogu i djeca iz drugih gradova, a ne samo iz onih u kojima se liga održava. A prijaviti se mogu škole i klubovi iz svih krajeva zemlje. Djecu će voditi nastavnici, no neki od njih surađuju u klubovima ili rade u njima. Iako postoji i završnica lige, rezultat je u ovdje ipak u drugom planu – rekao je Metličić.
Igrat će se u četiri dalmatinska grada. Erste Rukometna Liga Dalmacije namijenjena je djeci od 8 do 12 godina. Prvi turnir je u Šibeniku 18. ožujka, potom slijede turniri u Zadru, Dubrovniku i Splitu, a završnica će se igrati u Splitu 3. lipnja. očekuje se ovog proljeća u Erste rukometnoj ligi Dalmacije, novom projektu namijenjenom djeci od 8 do 12 godina u mini-rukometu. Iza cijele priče, osim glavnog sponzora Erste banke, stoje splitski rukometni velikani Ivano Balić i Petar Metličić koji već godinama vode Akademiju Balić-Metličić. Tijekom ožujka, travnja, svibnja i lipnja liga će se igrati u Šibeniku, Zadru, Dubrovniku i Splitu. Sve kreće u Šibeniku 18. ožujka, a velika završnica je u Splitu 3. lipnja.


– Erste nam je u pravom smislu sponzor. Pokrit će klubovima troškove kotizacija, sudaca, korištenja dvorane… Na nama je da aktiviramo djecu ne samo za rukomet, već i za sport općenito. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno uživati, djeca najviše, a rukomet će biti na velikom dobitku – zaključio je Balić.

Facebook Comments